Δυτική Ελλάδα: Πατέρας απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη διευθύντρια του σχολείου με καραμπίνα – Είπε στο παιδί ότι έχει κορονοϊό

Τα σχολεία λειτουργούν σε ένα ασφαλές πλαίσιο παρά τις απειλές που δέχονται οι εκπαιδευτικοί από αντιεμβολιαστές γονείς και οι οποίες φτάνουν ακόμα και σε απειλή για χρήση όπλου.

Θετική είναι η εικόνα και σε πανελλαδικό επίπεδο με τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν χιλιάδες κρούσματα μεταξύ των μαθητών από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας των σχολείων, να διαψεύδονται.

«Κλείσαμε και τη δεύτερη εβδομάδα και οι καθημερινές καταγραφές των κρουσμάτων που κάνουμε δεν αγγίζουν καν τα όρια που έχει βάλει το υπουργείο Παιδείας και η επιτροπή των ειδικών για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος» μας είπε ο περιφερειακός διευθυντής της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος «τα κρούσματα στα σχολεία μας κυμάνθηκαν από 40 – 70 σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα περισσότερα κρούσματα κατεγράφησαν στον νομό Αχαΐας» και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων. Με ευθύνη πρωτίστως των διευθυντών και ακολούθως των υποδιευθυντών και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού εφαρμόζονται πλήρως όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Παράλληλα η πλειοψηφία των γονέων έχει εναρμονιστεί πλήρως με το πρωτόκολλο και εφαρμόζει στα παιδιά της όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (σελφ τεστ, κανόνες υγιεινής κ.ά.)».

Ο κ. Γιαννόπουλος δεν έκρυψε ότι όλα αυτά βέβαια έχουν επιβαρύνει ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό κόσμο το έργο του οποίου δεν περιορίζεται πλέον μόνο στη διδασκαλία. «Και μόνο ο έλεγχος των σελφ τεστ, ο έλεγχος εφαρμογής όλων των μέτρων από κάθε μαθητή της τάξης, αρκούν για να αντιληφθεί κανείς τι γίνεται. Και μην ξεχνάμε την αυτοξιολόγηση και όλα τα νέα προγράμματα που έχουν προσθέσει πολλή γραφειοκρατία. Κυρίως όμως αυτό που επιβαρύνει είναι η διαχείριση της πανδημίας. Προς το παρόν τα έχουμε καταφέρει και η διά ζώσης εκπαίδευση εξελίσσεται χωρίς προβλήματα. Ελπίζουμε και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά να συνεχιστεί έτσι».

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ
Η όλη προσπάθεια υπονομεύεται από τους αντιεμβολιαστές γονείς. «Είναι ενοχλητική η συμπεριφορά ορισμένων γονέων του αντιεμβολιαστικού κινήματος που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν το δικό τους. Προσεγγίζουν γονείς, στέλνουν έγγραφα στους διευθυντές και τους ζητούν να μην κάνουν ιατρικές πράξεις. Φτάσαμε να απαγορεύουν ορισμένοι να πιάσει ο δάσκαλος το μέτωπο ενός παιδιού να δει αν έχει πυρετό ή να του βάλει θερμόμετρο ή να του δώσει ένα ντεπόν, ή να του περιποιηθεί ένα ελαφρύ τραύμα όπως πάντα κάνουμε στα σχολεία; Αυτά δεν είναι ιατρικές πράξεις. Υπάρχουν παντού διάσπαρτα και στους τρεις νομούς τέτοια περιστατικά ευτυχώς εμείς εδώ δεν έχουμε κανένα εκτεταμένο κύμα και δεν είχαμε και προσαγωγές εκπαιδευτικών» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος

Ο ίδιος δεν μας έκρυψε ότι έχουν συμβεί διάφορα κραυγαλέα περιστατικά. «Για παράδειγμα είχαμε έναν πατέρα στην Ηλεία που πήρε τον διευθυντή εκπαίδευσης και απειλούσε ότι θα πάει να πάρει την καραμπίνα και θα σκοτώσει τη διευθύντρια του σχολείου που πηγαίνει το παιδί του επειδή του είπε ότι έχει κορονοϊό. Ο γονιός υποστήριζε ότι έχει απλή γρίπη. Δεν υλοποίησε την απειλή αλλά αντιλαμβάνεστε την όλη αναστάτωση. Αντί οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στους μαθητές τους και στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων έχουν και όλο αυτό το αρνητικό κλίμα».

Κλειστά σχολεία, περισσότερα κρούσματα

Το καλοκαίρι με κλειστά τα σχολεία, στατιστικά είχαμε περισσότερα κρούσματα σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων του νέου σχολικού έτους.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας:

Τον Ιούλιο: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τον Ιούλιο 2021 ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών ήταν 4324 κατά μέσο όρο.
Τον Αύγουστο: Τον Αύγουστο 2021, ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ήταν 4738 κατά μέσο όρο.

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων: Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν αρκετά χαμηλότερος:
μεταξύ 13/9 και 19/9 καταγράφηκαν 3.559 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών.
Χίλια περισσότερα κρούσματα το καλοκαίρι:  Με άλλα λόγια, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, είχαμε περίπου χίλια περισσότερα κρούσματα παιδιών από ό,τι την εβδομάδα που μας πέρασε.

Τον δεκαπενταύγουστο: Είναι αξιοσημείωτο ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παιδιών σημειώθηκε την εβδομάδα του 15Αύγουστου, όπου καταγράφηκαν 5.371 κρούσματα συνολικά.

Πηγή:pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ