Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑχαϊα: Οι 8 στους 10 σε ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας...

Αχαϊα: Οι 8 στους 10 σε ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ έχουν εμβολιαστεί

Σε ποσοστό άνω του 80% έχει εμβολιαστεί το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της Αχαΐας.  Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει εμβολιαστεί το 87% των γιατρών. Στον «Αγιο Ανδρέα» έχει καλυφθεί εμβολιαστικά το 77,8%. Το Καραμανδάνειο εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, σε επίπεδο νοσοκομείων της Πάτρας, καθώς φτάνει το 98,3%. Το 100% αγγίζει όμως το νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Στα Κέντρα Υγείας το 100% έχει πετύχει επίσης μία ορεινή μονάδα υγείας που είναι το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας. Ακολουθεί το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας με ποσοστό   95%, το Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα (Ζαρουχλεΐκων) με ποσοστό 90%, της Ερυμάνθειας με 87,5%. Της Κάτω Αχαΐας το Κέντρο Υγείας εμφανίζει εμβολιαστική κάλυψη των γιατρών σε ποσοστό 83% αλλά επιπλέον το 11% των γιατρών του έχει προγραμματιστεί και είναι σε αναμονή για εμβολιασμό. Στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου) έχει εμβολιαστεί το 81,6% και στο Κέντρο Υγείας Ανω Πόλης (Γερμανού) το 80%.

Στις Τοπικές Μονάδες Υγείας τα ποσοστά διαφέρουν καθώς υπάρχουν κάποιες που εμφανίζουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και άλλες που έχουν φτάσει το 100%. Βέβαια οφείλουμε να σημειώσουμε ότι τα αριθμητικά δεδομένα των ΤΟΜΥ δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά των νοσοκομείων όπως και των Κέντρων Υγείας, που επίσης δεν μπορούν να συγκριθούν με τα νοσηλευτικά ιδρύματα.   

Ειδικότερα στην ΤΟΜΥ Ανω Πόλης έχει εμβολιαστεί το 33%, στου Ρίου στο 100%, στου Αγίου Αλεξίου το 100%, στης Αγυιάς το 50%, στης Εγλυκάδας το 66,7%, των Ζαρουχλεΐκων το 100%, στην ΤΟΜΥ Μεσσάτιδας το 66,7%  και στην ΤΟΜΥ της Τριών Ναυάρχων το 100%.  

πηγη: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ