Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΣτο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο δυτικός διάδρομος του ΑΔΜΗΕ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο δυτικός διάδρομος του ΑΔΜΗΕ

Στη Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

Πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στη Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην μαρτυρική πόλη για την επέτειο της απελευθέρωσής της 21 Μαρτίου 1821. Η παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος είναι πιθανό να σημάνει και αλλαγή στα δεδομένα που υπάρχουν στο κρίσιμο θέμα του ΑΔΜΗΕ. Που έχει κολλήσει δικαστικά με την προσφυγή Καλαβρυτινών μοναχών ενάντια στην εγκατάσταση δύο πυλώνων υπερυψηλής τάσης του έργου «Δυτικός Διάδρομος» Πελοποννήσου.

Ο Κ. Σκρέκας συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, μετέβη στο μοναστήρι της Ανάστασης. Συζήτησε με τις θιγόμενες καλόγριες και έκαναν από κοινού αυτοψία στον χώρο. Βλέποντας από κοντά το σημείο από το οποίο επιμένει ο ΑΔΜΗΕ να περάσει τον διάδρομο. Αλλά και την εναλλακτική πρόταση της Μονής πίσω από αυτήν χωρίς να την θίγει. 

Η επίσκεψη του υπουργού φαίνεται ότι αφήνει «παράθυρο αισιοδοξίας»

Καθώς ο πολιτικός προϊστάμενος του ΑΔΜΗΕ φαίνεται να πείστηκε πως η θέση του μοναστηριού, η πολιτισμικότητά του, η ιστορικότητά του από τον 19ο αιώνα. Αλλά πάνω απ’ όλα η σημερινή του χωροταξία επιβάλλει την εξεύρεση εναλλακτικού περάσματος των πυλώνων. Αυτό το οποίο απομένει να δούμε είναι ένα τελικά θα δρομολογηθούν νέες εξελίξεις με τον ΑΔΜΗΕ. Προκειμένου να προχωρήσει το κομμάτι της εργολαβίας που έχει ήδη μπλοκάρει εδώ και καιρό, προς όφελος του συνόλου της χώρας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ