Μήνυμα του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Για τη φετινή χρονιά η Ημέρα της Γυναίκας αφιερώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις γυναίκες που στηρίζουν το υγειονομικό μας σύστημα, στις γυναίκες της πρώτης γραμμής αντιμετώπισης του covid-19.

 Η νέα νόσος βρήκε την παγκόσμια κοινότητα απροετοίμαστη και οι επαγγελματίες υγείας κλήθηκαν να παλέψουν με το άγνωστο αναζητώντας  τρόπους αντιμετώπισης και αποθεραπείας των ασθενών, περπατώντας σε αχαρτογράφητα νερά.

Η μεγαλύτερη πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών είναι γυναίκες. Γυναίκες ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και νοσηλεύτριες, που εκτός από την ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία, ή τη  χορήγηση φαρμακευτικής  αγωγής, ξέρουν να κρατούν και  το χέρι αυτών που βρίσκονται στις κλίνες των απομονωμένων κλινικών covid και ΜΕΘ covid, μέρα και νύχτα.

Πριν ένα χρόνο το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ βρέθηκαν από τα πρώτα στη μάχη, με προεξέχον αυτό του  Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες με τη σωστή  διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά ίασης ασθενών. Μεταξύ αυτού του προσωπικού  ήταν και οι γυναίκες που με αυταπάρνηση και  βαθιά ενσυναίσθηση για τον ασθενή παραμέρισαν τις προσωπικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο, ξεπέρασαν  εαυτούς και δάκρυσαν, όταν οι ασθενείς τους κατάφεραν να βγουν σώοι και αβλαβείς από τη δική τους προσωπική μάχη.

Επίσης  μάχιμες και οι  γυναίκες επαγγελματίες υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που σήκωσαν εξίσου σημαντικό βάρος υγειονομικής φροντίδας και συνεχίζουν ακάθεκτες με τους καθημερινούς εμβολιασμούς εκατοντάδων συμπολιτών μας.

 Στα πρόσωπα και στα χαμόγελα όλων αυτών των γυναικών  η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αποκτά νόημα και αξία!!Μπροστά τους υποκλινόμαστε και τις ευχαριστούμε θερμά!

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ