Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚΥΠΡΟΣ: 14χρονη η πρώτη που έλαβε εμβόλιο στα walk-in σήμερα. Τα ποσοστά...

ΚΥΠΡΟΣ: 14χρονη η πρώτη που έλαβε εμβόλιο στα walk-in σήμερα. Τα ποσοστά εμβολιασμών μέχρι στιγμής

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πολίτες ώστε να εμβολιαστούν μέσω των walk-in που λειτουργούν σε τρείς επαρχίες, τόνισε μιλώντας στη Cyprus Times ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης.

«Με χαρά βλέπουμε αρκετό ενδιαφέρον σήμερα και όλα κυλούν ομαλά. Κοριτσάκι 14 ετών σήμερα ήρθε με τους γονείς της και εμβολιάστηκε πρώτη» είπε.

Μέχρι τις 10:00 στην Κρατική Έκθεση μέσω του Walk-in, όπως σημείωσε ο κ.Ταμπούρης, έγιναν 350 εμβόλια. Στο σύνολο από αυτό το πρόγραμμα οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τις 30 χιλιάδες.

Ερωτηθείς εάν γίνονται σκέψεις να αυξηθούν οι ημέρες εξυπηρέτησης πολιτών μέσω του walk-in, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται συνωστισμός πολιτών, τόνισε ότι είναι κάτι που μελετάται για τα Σαββατοκύριακα, αλλά και για να εγκατασταθούν σε σχολεία που θα υπάρχει ενδιαφέρον.

Μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, εμβολιάστηκαν με την 1η δόση πέραν του 77%, ενώ και με τη 2η δόση το 72%.

Στις ηλικίες 12-15 ετών μέχρι σήμερα εμβολιάστηκε το 11,6 %, και στις ηλικίες 16-17, το 33,2 %.

Τα walk-in σημεία δέχονται πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΣΥ και χωρίς ραντεβού λειτουργούν στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία, στη Λάρνακα στο Λιμάνι και στο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό, κάθε Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ