Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΦιλιππίνες: Απίστευτο! Στρατιώτες πηδούσαν από το C-130 για να σωθούν πριν συντριβεί

Φιλιππίνες: Απίστευτο! Στρατιώτες πηδούσαν από το C-130 για να σωθούν πριν συντριβεί

Αεροσκάφος μεταφοράς προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας στις Φιλιππίνες συνετρίβη σήμερα και κόπηκε στα δύο, έχοντας τυλιχθεί στις φλόγες, σε νησί στο νότιο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 45 άνθρωποι, ενώ κάποιοι από τους επιβαίνοντες κατάφεραν να πηδήξουν από το αεροπλάνο, πριν από την πτώση του, έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους, στη χειρότερη τραγωδία της πολεμικής αεροπορίας της χώρας εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Σε εικόνες από το σημείο της συντριβής διακρίνονται φλόγες και καπνός να υψώνονται από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που έχουν διασκορπιστεί ανάμεσα σε φοίνικες, την ώρα που στρατιωτικοί περιφέρονται στο σημείο.

Φιλιππίνες

Το μεταγωγικό Lockheed C-130, το οποίο μετέφερε στρατεύματα που θα συμμετείχαν σε επιχειρήσεις κατά των ανταρτών, συνετρίβη με 96 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος είχε επιχειρήσει να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού Χολό στις Φιλιππίνες, όμως προσπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης. Δεν κατάφερε να ανακτήσει επαρκή ισχύ και ύψος και συνετρίβη στο κοντινό Πατικούλ.

«Ένας αριθμός στρατιωτών εθεάθη να πηδάει από το αεροσκάφος, προτού εκείνο χτυπήσει στο έδαφος, με αποτέλεσμα να γλυτώσουν από την έκρηξη που προκάλεσε η συντριβή», αναφέρει σε μια ανακοίνωση η Κοινή Στρατιωτική Δύναμη της επαρχίας Σουλού.

Δεν είναι σαφές πόσοι πήδηξαν ή εάν επέζησαν.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις Φιλιππίνες γνωστοποίησε πως 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών τρεις πολίτες στο έδαφος, ενώ 53 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 4 πολίτες. Πέντε στρατιωτικοί εξακολουθούν και αγνοούνται.

πηγη: onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ