Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚορωνοϊός: Η Δυτική Αυστραλία χωρίς νέο κρούσμα για δεύτερη μέρα

Κορωνοϊός: Η Δυτική Αυστραλία χωρίς νέο κρούσμα για δεύτερη μέρα

Κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του νέου κορωνοϊού δεν διαγνώσθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας

Το γεγονός αυτό, απομακρύνει τους φόβους για ένα δεύτερο σύντομο λοκντάουν μέσα σε δύο εβδομάδες. Μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων το σαββατοκύριακο.

Τα νέα αυτά κρούσματα ανάγκασαν τους αξιωματούχους να απαγορεύσουν τον κόσμο σε τοπικό ποδοσφαιρικό αγώνα χθές. Επίσης έκλεισαν τα νυχτερινά κέντρα ως το τέλος της εβδομάδας στο Περθ, την πρωτεύουσα της πολιτείας. Το οποίο μόλις πριν από μερικές ημέρες είχε βγει από σύντομο λοκντάουν. Που είχε επιβληθεί μετά τη διάγνωση ενός κρούσματος του νέου κορωνοϊού.

«Θα αποτιμήσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα βάσει των αποτελεσμάτων των τεστ, πώς πάνε τα πράγματα (και) αν μπορούμε ή όχι να άρουμε κάποιους από αυτούς τους περιορισμούς τότε», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Περθ ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκάουαν.

Οι αρχές της πολιτείας είχαν δηλώσει το Σάββατο ότι υπήρχε πιθανότητα να επιβληθεί ένα σκληρό, σύντομο λοκντάουν στο Περθ. Την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας. Αφότου ένας φρουρός ασφαλείας σε ξενοδοχείο καραντίνας και δύο από τους συγκάτοικούς του διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Μολονότι δεν δόθηκε εντολή για παραμονή στο σπίτι, ζητήθηκε από τον κόσμο να φοράει μάσκα όταν βγαίνει από αυτό.

Τα σύντομα λοκντάουν, το κλείσιμο συνόρων και τα γρήγορα συστήματα ιχνηλάτηση. Έχουν συμβάλει στην διατήρηση από την Αυστραλία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα των αριθμών των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και των θανάτων από την COVID-19. Μέχρι στιγμής η χώρα έχει καταγράψει συνολικά μόλις πάνω από 29.800 κρούσματα και 910 θανάτους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Αυστραλία απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της όλων των ταξιδιωτών από την Ινδία. Συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλών πολιτών και μόνιμων κατοίκων. Μετά την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά πρόστιμα και ακόμη και φυλάκιση έως πέντε ετών.

Οι απευθείας πτήσεις από την Ινδία έχουν διακοπεί ως τις 15 Μαΐου.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικοί κανόνες θα εξετάζονται διαρκώς. Κι οι πτήσεις επαναπατρισμού από την Ινδία θα αποκατασταθούν μόλις είναι ασφαλές να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην χώρα τους.

«Θα το κάνουμε αυτήν την εβδομάδα, θα το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα ισχύει για όσο καιρό χρειάζετα. Για να διατηρήσουμε ασφαλείς τους Αυστραλούς», δήλωσε ο Μόρισον σήμερα στον τοπικό ραδιοσταθμό 2GB.

Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ