Δολοφόνος ζήτησε θανατική ποινή με εκτέλεση αντί για ένεση: «Είναι πιο ανθρώπινο»

Ζήτησε να θανατωθεί από εκτελεστικό απόσπασμα αντί με την προβλεπόμενη ένεση

Ένας δολοφόνος, ο οποίος ίσως γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα θανατωθεί στη Νεβάδα εδώ και 15 χρόνια, ζήτησε χρήση από εκτελεστικό απόσμασμα αντί για θανατηφόρα ένεση. 

Οι δικηγόροι του Ζέιν Μάικλ Φλόιντ, που κάνουν προσπάθειες για πιθανή ημερομηνία εκτέλεσης τον Ιούνιο, τόνισαν πως το αίτημα του πελάτη τους «δεν είναι μια τακτική καθυστέρησης». 

Σε δικαστικά έγγραφα, που επικαλείται το Associated Press, οι δικηγόροι σημείωσαν πως η μέθοδος είναι «λιγότερο επίπονη». 

Η χρήση εκτελεστικού αποσπάσματος σε θανατικές καταδίκες είναι σπάνια στις ΗΠΑ. 

Από την πλευρά του, ο Μπραντ Λέβενσον, συνήγορος υπεράσπισης, ισχυρίζεται πως ο Φλόιντ θέλει να αποφύγει την προτεινόμενη τριών ουσιών θανατηφόρα ένεση που επιβάλλει το κράτος. 

Ωστόσο οποιαδήποτε ένσταση στην προτεινόμενη διαδικασία απαιτεί υποβολή εναλλακτικής μεθόδου και ο Λέβενσον λέει πως οι πυροβολισμοί θα ήταν «ο πιο ανθρώπινος τρόπο». 

Ο θάνατος με εκτελεστικό απόσπασμα επιτρέπεται προς το παρόν μόνο σε τρεις Πολιτείες – Μισισίπι, Οκλαχόμα και Γιούτα- και η διαδικασία δεν έχει χρησιμοποιηθεί από το 2010. 

Ο 45χρονος Φλόιντ καταδικάστηκε επειδή πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, τραυματίζοντας σοβαρά έναν πέμπτο σε σούπερ μάρκετ του Λας Βέγκας το 1999. Η θανατική ποινή ήρθε την επόμενη χρονιά μετά την ομολογία ενοχής του. 

Όλα αυτά τα χρόνια έχει ασκήσει πολλές φορές έφεση, ζητώντας μεταξύ άλλων ακρόαση πέρυσι στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά απορρίφθηκε.

πηγη: lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ