Μασκ: Συγκεντρώνω χρήματα για να βοηθήσω τη ζωή να γίνει πολυπλανητική

“Συγκεντρώνω πόρους για να βοηθήσω τη ζωή να γίνει πολυπλανητική και να επεκτείνω το φως της συνείδησης στα αστέρια”, δήλωσε ο Έλον Μασκ. Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για τον αυξημένο πλούτο του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μαζί με τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Οι φιλελεύθεροι πολιτικοί ζήτησαν να επιβληθούν υψηλότεροι φόροι στους δισεκατομμυριούχους. Επειδή -όπως υποστηρίζουν- οι κροίσοι δεν πληρώνουν το δίκαιο μερίδιό τους.

“Βρισκόμαστε σε μια στιγμή στην αμερικανική ιστορία όπου δύο τύποι -ο Έλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος. Κατέχουν περισσότερο πλούτο σχεδόν από το 40% των ανθρώπων σε αυτήν τη χώρα”, δήλωσε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς στο Twitter την Πέμπτη. “Αυτό το επίπεδο απληστίας και ανισότητας δεν είναι μόνο ανήθικο. Είναι μη διαχειρίσιμο”, συμπλήρωσε.

Ο Μασκ, στον οποίο ανήκει επίσης η SpaceX, είπε πέρυσι ότι σχεδίαζε να στείλει ένα εκατομμύριο ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2050. Δημιουργώντας “πολλές θέσεις εργασίας” στον Κόκκινο Πλανήτη. Είπε ότι ήταν “πολύ σίγουρος” πως το πρώτο διαστημόπλοιο SpaceX Starship μπορεί να προσγειωθεί στον Άρη το 2026. Αν και ορισμένοι ειδικοί έχουν αμφισβητήσει το χρονοδιάγραμμά του.

Τόσο ο Μασκ όσο και ο Μπέζος εδώ και καιρό συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Όταν η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε στα 188 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, ξεπέρασε τον ιδρυτή της Amazon. Ο οποίος μέχρι τότε ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος από το 2017.

Με πληροφορίες από businessinsider.com

πηγη: capital.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ