Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΝτιναμό Ζάγκρεμπ: Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί χούλιγκανς «Bad Blue Boys» που σκότωσαν...

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί χούλιγκανς «Bad Blue Boys» που σκότωσαν τον 29χρονο φίλο της ΑΕΚ

Πέρυσι οι Κροάτες «παρέλασαν» στο Μιλάνο χαιρετώντας ναζιστικά – Η δράση και η ιστορία τους

Ακόμα μια τραγωδία στα ελληνικά γήπεδα, ακόμα ένας αθώος νεκρός από «επιδρομές» ομάδων δολοφόνων με μαχαίρια και καδρόνια. Χθες βράδυ περίπου 100-120 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ), η οποία σήμερα είναι προγραμματισμένο να αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League, έχοντας και… ελληνική βοήθεια έκαναν καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της Ένωσης και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους έχοντας αρκετά «όπλα» στη διάθεσή τους.

Από την επίθεση έπεσε νεκρός ο 29χρονος Μιχάλης, φίλος της ΑΕΚ που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή γεμίζοντας ξανά με αίμα τις ελληνικές εξέδρες σε ακόμα μια τραγωδία ελλήνων φιλάθλων.

Οι Κροάτες οπαδοί είναι γνωστοί για την ακροδεξιά τους δράση καθώς όχι μόνο δεν το κρύβουν, αλλά συχνά υπερηφανεύονται για αυτό. Ο λόγος για τους σκληρούς χούλιγκαν υποστηρικτές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που λέγοντας «Bad Blue Boys». Οι συγκεκριμένοι οπαδοί συμμετείχαν στα αιματηρά γεγονότα στο «Μαξιμίρ» λίγο πριν η Γιουγκοσλαβία βυθιστεί στο αίμα. Στο ντέρμπι του μίσους που έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων, την άνοιξη του 1990.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ