Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάReal FM: Δύο οι δράστες της επίθεσης - Φορούσαν γάντια και κουκούλες

Real FM: Δύο οι δράστες της επίθεσης – Φορούσαν γάντια και κουκούλες

Πώς έγινε η επίθεση στο κτίριο του Real FM – Μητσοτάκης, υπουργοί, αντιπολίτευση και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο Μαρούσι

Δυό είναι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα γραφεία του Real Group, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και γάντια όταν διέπραξαν την επίθεση και παρότι υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο, το έργο των Αρχών για να τους ταυτοποιήσουν θεωρείται δύσκολο. 

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 03:30 φωτιά ξέσπασε στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου βρίσκεται ο Real FM, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρέθηκαν τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ευτυχώς, με μια ηχολήπτρια του σταθμού να απομακρύνεται από τους πυροσβέστες και να οδηγείται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο κτήριο βρέθηκαν υπολείμματα από γκαζάκια, ενώ και ο ιδιοκτήτης Νίκος Χατζηνικολάου στο twitter κάνει λόγο για εμπρησμό.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Χατζηνικολάου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».

Στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., στην είσοδο του κτηρίου άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό με τρία γκαζάκια, ο οποίος και εξερράγη. Αρχικά προκλήθηκε μικρή φωτιά στην είσοδο από την έκρηξη, ωστόσο λόγω ενός αεραγωγού γρήγορα επεκτάθηκε στον τρίτο όροφο του κτηρίου, προκαλώντας πυρκαγιά και εκτεταμένες ζημιές.

Εργαζόμενη που βρισκόταν στο κτήριο εκείνη την ώρα, κατέβηκε με τη βοήθεια των πυροσβεστών από το κλιμακοστάσιο και διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ