Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Οι «ρωγμές»
Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να αφήσει πίσω του την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, παρά το γεγονός ότι η ψήφιση του προκάλεσε σοβαρές ρωγμές με το 1/3 των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είτε να απέχουν είτε να καταψηφίζουν. Μάλιστα τα πρώτα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης ήταν «στόχος επετεύχθη, πάμε παρακάτω» δίνοντας έτσι το στίγμα της επόμενης μέρας… Ο επόμενος μεγάλος πονοκέφαλος πάντως του Πρωθυπουργού έχει να κάνει κυρίως με τους αγρότες καθώς ο «πάτος του βαρελιού» δεν ικανοποίησε σχεδόν κανέναν!

Στην Αθήνα παρά την άρνηση Χρυσοχοϊδη
Οι αγρότες προετοιμάζουν την παρουσία τους με τρακτέρ στην Αθήνα αύριο- Τρίτη, παρά την προειδοποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι δεν θα επιτρέψει την παρεμπόδιση της διέλευσης των πολιτών. Οι ίδιοι επιμένουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι για την κινητοποίηση στην Αθήνα με τα τρακτέρ, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν αρνητική απάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Λεπτές οι ισορροπίες μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης και πολύ φοβάμαι πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο «διάσπασης»… θα πρέπει να υποχωρήσει και σε πολλά άλλα αιτήματα των αγροτών!

Θα δημιουργηθεί χάος
Η αλήθεια είναι, ότι με βάση την τελευταία απογραφή, ο πληθυσμός στο νομό Αττικής ανέρχεται σε 3.792.469! Λόγω της επικείμενης καθόδου των αγροτών στην Αθήνα, τα επιτελεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας συσκέπτονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο, υπό το οποίο τα τρακτέρ θα μπουν στην πρωτεύουσα και θα φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα.… χωρίς να δημιουργηθεί χάος –κάτι που προσωπικά θεωρώ αδύνατο – κυρίως από τη στιγμή που κανείς δεν γνωρίζει πόσα τρακτέρ θα φτάσουν έως την Αθήνα!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος
Εάν δεν κάνω λάθος στις 23-24 και 25 του μήνα θα πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αλήθεια είναι ότι αναμένουμε εξελίξεις αν και ήδη το κόμμα μοιάζει περισσότερο με «καζάνι που βράζει» παρά τις αποχωρήσεις αρκετών στελεχών. Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες στο κόμμα… όσο και αν στην αρχή φάνηκε να προσπαθεί!

Έκανε και εφημερία
Τροχαίο ατύχημα είχαμε το Σάββατο στο Συρμπάνι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Βάρδας και στη συνέχεια με διακομιδή στο Ρίο. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας βρέθηκε κοντά στους τραυματίες, ενώ μετά τις διακομιδές έκανε και εφημερία στο Κέντρο Υγείας, καθώς οι γιατροί έπρεπε να συνοδεύσουν τους τραυματίες στο Ρίο.

Οι ψήφοι των αντιπολιτεύσεων
Δεν θα κάνω προβλέψεις για το σημερινό αποτέλεσμα στο ΦΟΔΣΑ, καθώς οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Αυτό που μπορώ να γράψω είναι πως οι τρεις ψήφοι των αντιπολιτεύσεων (Πύργος, Ήλιδα, Ανδραβίδα-Κυλλήνη) θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Ο Άδωνις… έδωσε τον Χρυσοχοΐδη
Για να αποβάλει τη μομφή για τις αυξήσεις στις συμμετοχές των γεννόσημων φαρμάκων, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε, ότι «κλήθηκε να εφαρμόσει μια απόφαση των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών» , αλλά «η εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη καμία φορά δημιουργεί προβλήματα που δεν έχουμε υπολογίσει». Με λίγα λόγια… έδωσε τον Χρυσοχοΐδη.

Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας και τα… κολωνάκια
Τον Μαραθώνιο Ολυμπίας ξεχάστε τον για φέτος και μάλλον για… πάντα. Ο λόγος τα κολωνάκια της Πύργου-Πατρών που δεν επιτρέπουν την εξασφάλιση της άδειας τέλεσης του αγώνα. Τουλάχιστον, όπως ανακοινώθηκε θα γίνει ο Ημιμαραθώνιος Ολυμπίας ξεκινώντας από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας και μέσω της επαρχιακής οδού, Πλάτανος, Πελόπιο, Σμίλα, Στρέφι, και πάλι πίσω στο Δημαρχείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ