Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας: Μεγάλη νίκη για τον Βαγγέλη Καραχάλιο και τη Δημοκρατική...

ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας: Μεγάλη νίκη για τον Βαγγέλη Καραχάλιο και τη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών

Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλη νικητές στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 η παράταξη του νυν προέδρου Βαγγέλη Καραχάλιου επικράτησε με άνεση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, με επικεφαλής τον Γιάννη Σελίμη, με περίπου 250 ψήφους διαφορά.

Να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Καραχάλιος ανέλαβε την προεδρία του ΤΕΕ στα τέλη Ιανουαρίου, όταν και αποχώρησε από πρόεδρος ο Βασίλης Αϊβαλής.

Τα πρώτα αποτελέσματα στις εκλογές για το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας:

1ο Ε.Τ

Βαγγέλης Καραχάλιος – Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ.): 123 ΨΗΦΟΙ

Γιάννης Σελίμης – Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) 80 ΨΗΦΟΙ

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Μεγάλη προσέλευση στις κάλπες καταγράφηκε στις εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, περίπου 2.100 μηχανικοί από Αχαΐα, Ηλεία, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, συμμετείχαν στη διαδικασία.

Να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει περίπου 1800 μηχανικοί.

Οι εκλογές για την Αχαΐα διεξήχθησαν στην Πάτρα, στο 2ο Γυμνάσιο (Τριών Ναυάρχων και Μαιζώνος 156).   

Θα εκλεγούν επίσης  στο ψηφοδέλτιο της τοπικής Αντιπροσωπείας τα αιρετά μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (πέντε μόνιμα και πέντε αναπληρωματικά) ενώ όλα ανεξαιρέτως τα μέλη ψηφίζουν και για την εκλογή Επιστημονικών Επιτροπών, αναλόγως της ειδικότητας τους.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βαγγέλης Καραχάλιος είναι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ.),  με τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) υποψήφιος είναι ο Γιάννης Σελίμης, ενώ στις εκλογές συμμετέχουν και οι παρατάξεις Ενωτική Αριστερή Κίνηση (ΕΑΚ), Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, Κοινότητα Μηχανικών, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕλΕΜ), Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Μηχανικών, Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση, οι Μηχανικοί της Εκπαίδευσης και δύο μεμονωμένες υποψηφιότητες. 

tempo24.news

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ