Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣτον Πύργο η Έφη Αχτσιόγλου: «Στις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί διπλό μήνυμα»

Στον Πύργο η Έφη Αχτσιόγλου: «Στις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί διπλό μήνυμα»

Τον Πύργο επισκέφθηκε σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου, συνοδευόμενη από στελέχη της Νέας Αριστεράς Ηλείας. Αρχικά, στην κεραμοτουβλοποιΐα «Παναγιωτόπουλος ΑΒΕΕ» είχε συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τα στελέχη της επιχείρησης. Συζήτησαν για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι υγιείς επιχειρήσεις που σέβονται τη νομιμότητα και τους εργαζόμενους, όπως την ανεπάρκεια των υποδομών (αυτοκινητόδρομος, σιδηρόδρομος, επιχειρηματικά πάρκα), την υπερβολική γραφειοκρατία, το χρηματιστήριο ρύπων, τις χρήσεις γης.
Η Έφη Αχτσιόγλου, συζητώντας με τους εργαζόμενους, ανέπτυξε τις βασικές εργασιακές προτεραιότητες της Νέας Αριστεράς: αυξήσεις των μισθών, συλλογικές συμβάσεις, σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων, μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.
Η περιήγησή της στην πλατεία και στην αγορά του Πύργου και η επαφή με τους πολίτες ήταν ιδιαίτερα φιλική αλλά και εποικοδομητική. Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που όχι μόνο χαιρετούσαν πρόθυμα την Έφη Αχτσιόγλου αλλά και εξέφραζαν τις απόψεις τους τόσο για τη δύσκολη καθημερινότητα που καθορίζεται από την τρομακτική ακρίβεια όσο και για την τραγική κατάσταση της πόλης και της Ηλείας σε όλους τους τομείς (υγεία, παιδεία, υποδομές).
Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η Ν.Δ. Είναι επείγουσα ανάγκη να υπάρξει πραγματική αντιπολίτευση για να αλλάξει πορεία η χώρα. Γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τη Νέα Αριστερά. «Να δείξουμε στην κάλπη ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία!», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις της για το διακύβευμα των ευρωεκλογών η Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε: «Στις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί ένα διπλό μήνυμα. Το πρώτο αφορά την πορεία της Ευρώπης. Εδώ, κατά τη γνώμη μου, παίζονται δύο πράγματα: η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, μία στροφή προς τους καλύτερους μισθούς στους εργαζόμενους και στην μείωση του κόστους ζωής και στη μείωση των ανισοτήτων και το άλλο μεγάλο ζήτημα για την Ευρώπη είναι το θέμα της ειρήνης. Αυτή τη στιγμή, ενώ διεξάγεται μια γενοκτονία στη Γάζα δεν μπορεί η Ευρώπη να μένει απαθής και να τηρεί ίσες αποστάσεις. Για αυτό τον λόγο πρέπει να ενισχυθεί η Νέα Αριστερά και να ενισχυθούν αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
Σε ότι αφορά τα εσωτερικά της χώρας, το πολύ κρίσιμο σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι να δοθεί ένα μήνυμα πως μπορεί να υπάρξει ισχυρή, σοβαρή, αριστερή αντιπολίτευση στον τόπο. Στις ευρωεκλογές κρίνεται εάν ο κ. Μητσοτάκης θα έχει απέναντί του έναν σοβαρό αντίπαλο που δεν ενσωματώνει την δεξιά ατζέντα, όπως κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόν τον ρόλο μπορεί να το παίξει η Νέα Αριστερά».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336

Warning: Undefined array key 0 in /home/protinews/public_html/wp-content/plugins/text-to-audio/includes/TTA_Helper.php on line 336