Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔολοφονία Κορφιάτη: Οι απειλές και ρόλος αξιωματικού στην Πάτρα

Δολοφονία Κορφιάτη: Οι απειλές και ρόλος αξιωματικού στην Πάτρα

Ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων για τον φόνο του 54χρονου Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη μεταφέρθηκε από τις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος, ενώπιον της ανακρίτριας και χθες απολογήθηκε, σε αντίθεση με το φερόμενο ως συνεργό του, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την προσεχή Τρίτη.

Ο κατηγορούμενος, προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο της Ζακύνθου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», … αναζήτησε τον ταξίαρχο Θόδωρο Τσάτσαρη, νομίζοντας ότι ακόμη υπηρετεί στο νησί ως Αστυνομικός Διευθυντής (σ.σ. ασκεί τα αντίστοιχα καθήκοντα από τον Μάρτιο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας).

Ο φερόμενος ως φονιάς … ανακουφίσθηκε μόλις πληροφορήθηκε ότι έχει μετατεθεί ο κ. Τσάτσαρης, ο οποίος σημειωτέον ήταν ο αξιωματικός που πρωτοστάτησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη.

Ως γνωστόν, ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε στις 7 Μαΐου 2021 σε επενδυτικό γραφείο της Ζακύνθου.

Από τις έρευνες που διήρκησαν 5 μήνες, συνελήφθησαν 5 άτομα, ενώ στην «ενέδρα» συμμετείχε κι ένας ακόμη άγνωστος άνδρας που παραμένει ασύλληπτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ απασχολήθηκε επί μακρόν με απειλητικές συμπεριφορές που είχαν σαν στόχο αξιωματικούς που μετείχαν στις έρευνες.

Ο τέως Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης ασχολήθηκε προσωπικά με το σοβαρό θέμα και κατέληξε σε συμπεράσματα που φανερώνουν ότι πίσω από τις απειλές βρισκόταν έγκλειστος στη φυλακή κακοποιός που μετατέθηκε σε φυλακή ύψιστης ασφαλείας.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι μέσα από τη φυλακή στέλνονταν μηνύματα πεζοδρομιακού ύφους, όπως «λούγκρα, π…α, θα πεθάνεις»!

Είναι γεγονός ότι τις δυο τελευταίες δεκαετίες η Ζάκυνθος ήταν η «πρωτεύουσα» της ανομίας, όπου δρούσαν μεγάλα κυκλώματα μπράβων, ληστειών, τοκογλυφίας  τραπεζικών απατών κ.ο.κ. Πάντως, τα τελευταία χρόνια, έστω και με καθυστέρηση, οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να βάλουν σε «τάξη» το νησί και έχουν καταφέρει αρκετά καίρια κτυπήματα κατά της διαφθοράς…

ΠΗΓΗ: pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ