Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛύση στο πρόβλημα της στέγασης των παιδικών σταθμών της πόλης πριν είναι...

Λύση στο πρόβλημα της στέγασης των παιδικών σταθμών της πόλης πριν είναι αργά

Το πρόβλημα της στέγασης των παιδικών σταθμών της πόλης δεν είναι χθεσινό. Η δημοτική αρχή, ενήμερη από την πρώτη στιγμή για αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Δεν έπραξε όσα όφειλε. Με αποτέλεσμα να είμαστε στο παρά πέντε και να ψάχνει λύσεις ανάγκης. Είναι γνωστό ότι τα μισθωτήρια των κτιρίων που στεγάζουν τους δύο από τους τρεις παιδικούς σταθμούς της πόλης λήγουν τον Αύγουστο. Για να ανανεωθούν τα κτήρια θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δυστυχώς για τις οικογένειες, τα παιδιά και τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών. Η δημοτική αρχή δεν έκανε το παραμικρό για την επίλυση του προβλήματος. Ούτε καν τα στοιχειώδη για την εύρυθμη λειτουργία τους. Τα κτίρια παρουσιάζουν εικόνα παρακμής, άβαφα και ασυντήρητα. Ενώ και ο πρώτος παιδικός που ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου έχει αφεθεί στην τύχη του.

 Μόνο ως αστείο ακούγεται η φημολογούμενη πρόθεση για στέγαση των παιδικών σταθμών έξω από την πόλη. Στην πρώην λέσχη αξιωματικών στα Λαστέικα. Ακόμα και δωρεάν μεταφορά των μαθητών  να εξασφαλιστεί δεν μπορεί να μεταφέρονται παιδιά ακόμα και βρεφικής ηλικίας τόσο μακριά από το σπίτι τους. Σαφώς μπορεί να γίνει εκεί παιδικός σταθμός για να καλύψει τις ανάγκες των χωριών της ευρύτερης περιοχής, όχι όμως του Πύργου. Είμαστε λοιπόν στο παρά πέντε με τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ να τίθενται σε άμεσο κίνδυνο. Κι οι εργαζόμενοι και οι γονείς ανησυχούν αν την επόμενη χρονιά θα μπορέσουν να στείλουν τα παιδιά τους παιδικό σταθμό, χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

        Να θυμίσουμε βεβαία τις ευθύνες που βαραίνουν την παρούσα κυβέρνηση. Καθώς έκοψε τον «Φιλόδημο» ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι δήμοι για την ανέγερση και συντήρηση παιδικών σταθμών.

        Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Δήμος αδιαφορεί για τη συντήρηση και λειτουργία δομών της άμεσης αρμοδιότητάς του. Τις αφήνει να παρακμάσουν λοξοκοιτώντας προς την αγορά. Με σκοπό να καλύψουν ιδιωτικές επιχειρήσεις τις στοιχειώδεις παροχές που οφείλει ο Δήμος να παρέχει προς τους δημότες.

 Άμεσα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση της συντήρησης των υφιστάμενων κτιρίων ή τη διερεύνηση της δυνατότητας αγοράς ή ανέγερσης παιδικών σταθμών. Που θα καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών της πόλης.

Σιδηροκαστρίτης Σπύρος, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Πύργου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ