Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Πύργος - Καλό Νερό – Τσακώνα και...

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα και η παράκαμψη Λαγκαδίων

Έτος εξελίξεων το 2023 για την συνέχιση σημαντικών οδικών έργων σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γ.  Καραγιάννη

Σημαντικές εξελίξεις αναμένεται να φέρει το 2023 όσον αφορά τα οδικά έργα και στην Ηλεία και ειδικότερο όσο αφορά τη σύνδεση του Νομού με την Αρκαδία και τη Μεσσηνία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Τρίπολη, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στο πλήθος των έργων για την αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο.  Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί «ένα συνολικό σχέδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Πελοποννήσου για ανάπτυξη και ανθεκτικότητα». Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε ενδεικτικά στις σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται τονίζοντας ότι «και το κομμάτι της νέας επέκτασης της Ολυμπίας Οδού, το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, προχωρά με στόχο να ολοκληρωθούν οι μελέτες εντός του 2023 και να υποβληθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου». Πρόκειται ουσιαστικά για την ολοκλήρωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού, όπως αυτή είχε σχεδιαστεί αρχικά. Το αίτημα για συνέχιση του δρόμου Πύργος – Καλό νερό- Τσακώνα, είχαν θέσει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό φορείς της Μεσσηνίας στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, με τον Κ. Μητσοτάκη να ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα τους.

Στην Αρκαδία, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, «ολοκληρώνουμε τις γεωτεχνικές έρευνες για την Παράκαμψη Λαγκαδίων και αναζητούμε το χρηματοδοτικό εργαλείο». Η ολοκλήρωση της γεωτεχνικής έρευνας αναμένεται να συνδέσει την Ηλεία με την Αρκαδία μέσω της Ε.Ο. Τρίπολη – Βυτίνα – Λαγκάδια – Αρχαία Ολυμπία.  Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών Το τμήμα της παράκαμψης Λαγκαδίων, 20 χλμ. είναι ένα δύσκολο έργο ενώ  η υλοποίησης της παράκαμψης, απαιτούνται περί τα  100 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ