Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτο κτήμα Μερκούρη ξεναγήθηκαν οι επικεφαλής του WWF Βελγίου

Στο κτήμα Μερκούρη ξεναγήθηκαν οι επικεφαλής του WWF Βελγίου

Πραγματοποίησαν περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας

Στον χώρο του κτήματος Μερκούρη ξεναγήθηκαν χθες οι επικεφαλής της WWF Βελγίου, που βρέθηκαν στο νομό συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της WWF Ελλάδος. Την Βελγική αλλά και την Ελληνική αποστολή της WWF καλωσόρισε στον χώρο του κτήματος ο ιδιοκτήτης Χρήστος Κανελλακόπουλος, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους του κτήματος, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα. Αναφερόμενος στην επίσκεψη της Βελγικής αποστολής ο  υπεύθυνος ανάπτυξης του WWF Ελλάς Κωνσταντίνος Λιαρίκος, σημείωσε «Βρισκόμαστε εδώ καθώς συνοδεύουμε το διοικητικό συμβούλιο και τους συναδέλφους μας από το εθνικό γραφείο του Βελγίου το οποίο μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει πάρα πολύ το έργο το οποίο κάνουμε στην Ελλάδα. Έχουμε βρεθεί σε αυτή την περιοχή καθώς το WWF  δουλεύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σημειακά αλλά με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, τα θέματα των πυρκαγιών και σε εθνικό πεδίο αλλά και εδώ στην περιοχή που είναι από τις περισσότερο ευπαθείς περιοχές.

Μετά τις τελευταίες καταστροφές, οι παρεμβάσεις που κάναμε για την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων για την προστασία των ζώων που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές ενισχύθηκαν από το γραφείο μας στο Βέλγιο και από άλλα γραφεία του διεθνούς μας δικτύου. Ξεκινήσαμε από την Πύλο όπου τους παρουσιάσαμε τη δουλειά που κάνουμε και τα ζητήματα των πλαστικών σε συνεργασία που έχουμε για τη μείωση των πλαστικών με το Costa Navarino, ανεβήκαμε να δούμε τις πυρόπληκτες περιοχές που είχαν φυσική αναγέννηση αλλά και περιοχές που θα χρειαστούν παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν. Επισκεφτήκαμε επίσης το δάσος Στροφυλιάς και τη λιμνοθάλασσα στο Κοτύχι, τη Φολόη αλλά και άλλα ιδιαίτερα όμορφα μέρη που αξίζουν στην περιοχή μας. Είναι η τελευταία μας στάση σήμερα στο κτήμα Μερκούρη και το απόγευμα θα αναχωρήσουν για τη Ζάκυνθο όπου θα συνεχίσουν τη διαδρομή κουβεντιάζοντας τα θέματα των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών και κυρίως των χελωνών».

«Οφείλω να πω ότι η WWF αποτελεί μία οργάνωση που πραγματικά εθελοντικά προσφέρει ένα παγκόσμιο και σημαντικό έργο» σημείωσε ο Χρήστος Κανελλακόπουλος, που υποδέχτηκε την ομάδα της WWF.
«Επισκεφτήκαμε το δάσος Στροφυλιάς και τη λιμνοθάλασσα στο Κοτύχι, τη Φολόη αλλά και άλλα ιδιαίτερα όμορφα μέρη που αξίζουν στην περιοχή μας» τόνισε ο υπεύθυνος ανάπτυξης του WWF Ελλάς Κωνσταντίνος Λιαρίκος αναφερόμενος στην επίσκεψη των Βέλγων συναδέλφων του.

Αναφερόμενος στην σύντομη επίσκεψη των στελεχών της WWF στο κτήμα Μερκούρη ο Χρήστος Κανελλακόπουλος υπογράμμισε: «Βρίσκεται σήμερα κοντά μας μία ομάδα από τους επιτελείς της WWF Βελγίου μαζί με τον επικεφαλής της Ελλάδος οι οποίοι προφανώς περιοδεύουν στην χώρα μας και στις περιοχές μας. Ήρθαν εδώ, να μας δουν και να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και στην συνέχεια θα αναχωρήσουν για την Ζάκυνθο όπου εκεί θα ασχοληθούν με την καρέτα-καρέτα. Οφείλω να πω ότι η WWF αποτελεί μία οργάνωση που πραγματικά εθελοντικά προσφέρει ένα παγκόσμιο και σημαντικό έργο. Ήρθαν εδώ καθώς είναι πολύ φίλος μου, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ο Γιώργος Βλάχος με τον οποίο γνωριζόμαστε εδώ και 40 χρόνια και ένας παλαιότερος συμφοιτητής μου στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου που είναι επιτελικό στέλεχος της WWF στην Ελβετία. Είναι μία μικρή φιλοξενία και μία ανταπόδοση νομίζω καθώς αυτό το οποίο έχει σημασία είναι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν την οργάνωση να προσφέρουν, τον ελεύθερο χρόνο τους, σε έργα και δράσεις που υλοποιεί η WWF χωρίς ιδιοτέλεια για την προστασία της φύσης, του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος».  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ