Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣοβαρή καταγγελία από την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ηλείας: Επιτήδειοι έστησαν απάτη σε...

Σοβαρή καταγγελία από την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ηλείας: Επιτήδειοι έστησαν απάτη σε βάρος επαγγελματιών της Ηλείας

*Με πρόφαση την καταβολή έκτακτου επιδόματος 

*Ήδη πέντε υποθέσεις έχουν καταγραφεί από την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ηλείας

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά περισσότερες από πέντε περιπτώσης απάτης εναντίων επαγγελματιών υπάρχουν στην Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Νομού Ηλείας. Ειδικότερα την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου άγνωστοι καλούσαν σε εκπροσώπους επιχειρήσεων προφασιζόμενοι τους εργαζόμενους των συνεργαζόμενων λογιστικών γραφείων και ζητούσαν κωδικούς κωδικούς e-banking, τραπεζικών καρτών αλλά και pin προκειμένου να καταβάλουν «έκτακτο επίδομα» το οποίο υποθετικά δώθηκε από την κυβέρνηση. Ειδικότερα σε ανακοίνωση της η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ηλείας υπογράμμιζει: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε ενημερωθεί από πελάτες μας  ότι άτομα τα οποία συστήνονται ως εκπρόσωποι των λογιστικών γραφείων (χρησιμοποιώντας και την επωνυμία του γραφείου) προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία (κωδικούς e-banking και τραπεζικών καρτών, pin)  από επιχειρήσεις ή εργαζομένους αυτών. Σας ενημερώνουμε ότι ουδεμία σχέση έχουν οι λογιστές φοροτεχνικοί  με τα πρόσωπα αυτά! Τα λογιστικά γραφεία ποτέ και με κανένα τρόπο δεν θα σας ζητήσουν τέτοια στοιχεία. Παρακαλώ να μην αναφέρετε σε οποιονδήποτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στοιχεία των τραπεζικών σας λογαριασμών, είναι απάτη!». Αναφερόμενος στην απόπειρα εξαπάτησης πολιτών ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φορολογικών Ηλείας Αλέξης Νταουλάρης υπογράμμισε: «Την Κυριακή που μας πέρασε ενημερωθήκαμε από κάποια μέλη της Ένωσής μας, ότι κάποιοι επιτήδειοι τηλεφώνησαν σε επιχειρήσεις και συνομιλώντας είτε με τον ιδιοκτήτη είτε με τους εργαζόμενους, προσπάθησαν να τους αποσπάσουν χρήματα με την πρόφαση ότι δικαιούνταν κάποιο έκτακτο επίδομα. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν και το όνομα του λογιστή της επιχείρησης.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουμε διαβάσει αρκετά περιστατικά που αφορούν ηλεκτρονικές απάτες, για αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους πολίτες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Λογιστής σας, να σας ζητήσει ποτέ κωδικούς e-banking ή τραπεζικών καρτών, ειδικά από το τηλέφωνο. Τα συγκεκριμένα είναι προσωπικά στοιχεία του καθενός και δεν χρησιμεύουν ώστε να γίνει κάποια λογιστική ή φορολογικά δουλειά.  Αυτός ήταν και ο λόγος που βγάλαμε την ανακοίνωση, καθώς η σχέση μεταξύ Λογιστή και φοροτεχνικού, είναι μία σχέση εμπιστοσύνης και προφανώς την χρησιμοποίησαν οι επιτήδειοι για κάμψουν τις υποψίες των πολιτών».

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ