Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝ.Μ. Κρεστένων:Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο παιδιατρικό Ιατρείο

Ν.Μ. Κρεστένων:Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο παιδιατρικό Ιατρείο

*Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος

*Η ανακαίνιση του Παιδιατρικού Ιατρείου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας «MYTILINEOS Energy & Metals» και την υλοποίησή του ανέλαβε το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον Αγιασμό στον χώρο του ανακαινισμένου παιδιατρικού Ιατρείου στη Ν.Μ. Κρεστένων χθες το μεσημέρι. Η ανακαίνιση του Παιδιατρικού Ιατρείου πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας «MYTILINEOS Energy & Metals» και την υλοποίησή του ανέλαβε το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

     Στον χώρο της ΝΜ Κρεστένων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, η διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας Μαρία Μπαχού, η αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών & Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Αθανασία Κουσκουρή κ.α. 

      Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του για την ανακαίνιση και λειτουργία του Παιδιατρικού Ιατρείου του Νοσοκομείου Κρεστένων σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Όλοι γνωρίζουμε ότι φροντίδα πρέπει να είναι διπλή και για την παιδεία και για την υγεία, τόσο των παιδιών όσο και των βρεφών καθώς αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε ρωμαλέους νέους που θα αντιμετωπίζουν και θα νικούν, αρρώστιες, λοιμώξεις και ιώσεις. Η υγεία των βρεφών και των νηπίων είναι το καίριο θεμέλιο. Χαίρομαι πάρα πολύ που η περιοχή μας έχει πλέον αυτό το κέντρο και για ένα λόγο ακόμα. Χαίρομαι καθώς όταν αδιαθετεί το παιδί καταλαμβάνει όλους τους μεγάλους άγχος καθώς πρέπει να ταξιδέψουν για να θεραπευτεί το βρέφος. Τώρα όλες αυτές οι δυσκολίες και οι αιτίες του άγχους εκλείπουν παντελώς καθώς η παρακολούθηση. H θεραπεία και κάθε ιατρική συμβουλή μπορούν να παρέχοντα από το κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή μας. Ευχαριστώ τους δωρητές και όλους του συντελεστές που με οποιοδήποτε τρόπο συνετέλεσαν σε αυτή την ωραιότατη παράδοση και εύχομαι η προσπάθεια τους να ευδοκιμήσει για το καλό του λαού μας και τις περιοχής μας . Αυτά τα καλά και ωφέλημα, προάγουν την περιοχή μας και δεν προσβάλλουν την περιοχή μας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ:

«Η Ν.Μ. Κρεστένων αποτελεί

αναπόσπαστο κομμάτι του Γ.Ν. Ηλείας»

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης αναφερόμενος στην τελετή Αγιασμού του ανακαινισμένου Παιδιατρικού Ιατρείου Κρεστένων σημείωσε: «Με πολύ χαρά σήμερα βρίσκομαι εδώ, στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για να εγκαινιάσουμε αυτή την μονάδα που αφορά την φροντίδα για τους μικρούς φίλους μας, τους μικρούς ασθενείς που ενδεχομένως να χρειαστούν την βοήθεια των ιατρών. Ευχαριστώ θερμά καταρχήν τους δωρητές για την όλη προσπάθεια που κατέβαλαν για να στηθεί αυτή η σύγχρονη μονάδα και βεβαίως να συγχαρώ τόσο την αναπληρώτρια διοικήτρια την κα. Παπαδοπούλου για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε αλλά και τον Διοικητή του ΓΝ Ηλείας κο. Πολίτη που συνεχώς πέρα των καθηκόντων του στο νοσοκομείο του Πύργου ασχολείται και με τα ζητήματα που αφορούν τα άλλα δύο Νοσοκομεία της περιοχής, της Αμαλιάδας και των Κρεστένων. Στόχος μας είναι σαν υγειονομική περιφέρεια συνεχώς να αναπτύσσουμε όλες τις μονάδες. Όπως είδατε όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε αυτή την ευθύνη της διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας όχι μόνο δεν έκλεισε καμία απολύτως Νοσηλευτική Μονάδα, κάτι που διαρκώς ακουγόταν στις τοπικές κοινωνίες, αντιθέτως είχαμε ανάπτυξη όλων των Μοναδών. Είχαμε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους συμπολίτες μας και βεβαίως είχαμε και ενίσχυση του προσωπικού των μονάδων”

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ:

«Η ουσία έχει δείξει ότι και στην Κρέστενα ,

στην Αμαλιάδα και  τον Πύργο έχει γίνει έργο «

Στη συνεχόμενη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες αναφέρθηκε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης: «Σήμερα στην Κρέστενα στην Νοσηλευτική Μονάδα καταδεικνύεται με τα εγκαίνια αυτά η συνεχόμενη προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση της ΥΠΕ και τον φορέων υγείας της περιοχής, τόσο του ΓΝ Ηλείας όσο και τον δορυφορικών νοσοκομείων και την διοικήσεων των Κρεστένων και Αμαλιάδας. Στόχος μας δεν είναι ένα συντηρήσουμε μία κατάσταση η οποία δουλεύει, αλλά να την κάνουμε καλύτερη, να βελτιώσουμε τις συνθήκες και να δώσουμε τη δυνατότητα να παρέχουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές  υπηρεσίες υγείας στις τοπικές κοινότητες με εργαλεία ικανά να μπορούν να ανταποκριθούν στις εποχές και στις ανάγκες των περιοχών μας. Δείχνουμε επίσης το πώς μπορεί να λειτουργήσει ο ιδιωτικός και ο δημόσιος φορέας, πώς μπορούν να βρεθούν οι πορεία αν υπάρχει καλή επικοινωνία με επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται και μπορούν να επενδύσουν στο χώρο της υγείας, με επενδύσουν όχι για κέρδος αλλά την ηθική ανταμοιβή. Ευχαριστούμε πολύ και την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τον κο. Καρβέλη ο οποίος είναι αργός όλα αυτά τα χρόνια που εμείς είμαστε στη διοίκηση των νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής -και δεν το λέω για κοινωνική ανταλλαγή αλλά για την ουσία του θέματος. Η ουσία έχει δείξει ότι και στην Κρέστενα και στην Αμαλιάδα και στον Πύργο έχει γίνει έργο τέτοιο που νομίζω ότι στο νομό μιλάμε με άλλες όρους στο χώρο της υγείας.

      Η διοικήτρια της ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπουλου τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά του χορηγούς μας, την «αντιμετώπιση παιδικού τραύματος» καθώς και τον όμιλο «MYTILINEOS» που μας έδωσαν την δυνατότητα σήμερα την δυνατότητα να έχουμε μετά από πάρα πάρα πολλά χρόνια ένα καινούργιο εξοπλισμένο με τη τελευταία τεχνολογία ένα παιδιατρικό ιατρείο και θέλω να ευχαριστήσω θερμά και όλους όσους σήμερα βρίσκονται και μας τιμούν με την παρουσία τους και όλο τον κόσμο της Κρέστενας και τον γύρο χωριών».

      Τέλος από τη πλευρά της η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπουλου σημείωσε: «Σήμερα είναι μία πολύ ευχάριστη μέρα για το Νοσοκομείο Κρεστένων καθώς έχουμε έρθει για να εγκαινιάσουμε την παιδιατρική  πτέρυγα η οποία το τελευταίο καιρό είχε ξεκινήσει να λειτουργεί στην περιοχή μας. Ήταν μία προσπάθεια που κάναμε από κοινού με την διοίκηση την ιατρική προκειμένου να λειτουργήσει όσο με έμψυχο δυναμικό όσο και με υλικοτεχνική υποδομή. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο για την έναρξη της λειτουργίας του τμήματος αυτού που καλύπτει μεγάλη περιοχή στους δύο δήμους Ζαχάρως- Φιγαλείας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων και έλλειπε. Βεβαίως ευχαριστούμε ιδιαίτερα και το δωρητή, ο οποίος δωρητής έκανε μία πολύ σημαντική προσφορά για να ενισχύσει την υλικοτεχνική υποδομή της παιδιατρικής”.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ