Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠολλαπλά προβλήματα δημιούργησαν τεράστιοι όγκοι νερού από άκρη σε άκρη του...

Πολλαπλά προβλήματα δημιούργησαν τεράστιοι όγκοι νερού από άκρη σε άκρη του ποταμού: Αλφειός μαινόμενος…

Πλημμύρισαν καλλιέργειες και υπέστησαν σοβαρές ζημιές τρία γεφύρια στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκε  η παραποτάμια περιοχή του Αλφειού, από τα όρια Ηλείας-Αρκαδίας μέχρι την περιοχή των Μακρισίων, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να προκληθούν ζημιές υποδομές, δρόμους  και αγροτικές  καλλιέργειες.

Η ραγδαία βροχόπτωση που σημειώθηκε  κυρίως το βράδυ του Σαββάτου, δημιούργησε  έντονα πλημμυρικά φαινόμενα  σε μεγάλη ακτίνα στον Αλφειό, στον οποίο εκβάλλουν αρκετοί  παραπόταμοι ου με τη σειρά τους είχαν τεράστιες ποσότητες νερού.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν αρχικά  στην παραποτάμια περιοχή  των Τ.Κ. Σέκουλα και Δαφνούλας, όπου  τα νερά μπήκαν σε καλλιέργειες, ενώ παρόμοια κατάσταση υπήρξε  εν συνεχεία και στα υπόλοιπα χωριά κατά μήκος  του Αλφειού.

Σημαντικά προβλήματα  υπήρξαν στα Καλυβάκια, ενώ όσον αφορά την τοπική κοινότητα Μακρισίων, τα νερά του ποταμού είχαν φτάσει οριακά στο ανάχωμα και χθες υπήρξε έντονη ανησυχία μήπως επαναληφθούν φαινόμενα καταστροφών από το παρελθόν…

Σκηνικά καταστροφής εξάλλου παρατηρήθηκαν και σε τεχνικές κατασκευές του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και κυρίως στα γεφύρια  «Κόβιτσα» στην είσοδο του Πλουτοχωρίου, στον Τρίτωνα και στο Μιλάωνα, ενώ  προβλήματα από τις πλημμύρες υπήρξαν και στο Κουτσόρεμα.

Στα παραπάνω γεφύρια πλέον  κρίνονται αναγκαίες οι τεχνικές παρεμβάσεις, προκειμένου να σταματήσει  ο εφιάλτης των πλημμύρων, από τις οποίες συχνά  κινδυνεύουν  και ανθρώπινες ζωές.

Επί τόπου στον τόπο  των πλημμύρων από τον Αλφειό βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την αποκατάσταση και εκ νέου  κατασκευή  των τεχνικών υποδομών (γεφυριών), όπου  δημιουργούνται  προβλήματα όταν επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις.

Παρασύρθηκαν μελίσσια

Εξάλλου σημαντικές ζημιές υπέστησαν  μελισσοκόμοι πέριξ  του Αλφειού,  στην περιοχή του δήμου Πύργου, όπου από την υπερχείλιση του ποταμού παρασύρθηκαν δεκάδες κυψέλες από τα ορμητικά νερά του.

Οι ζημιές  είναι μεγάλες για  τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίοι δεν περίμεναν ότι θα φτάσουν  σε τέτοιο σημείο τα ύδατα του ποταμού…

Στο φράγμα του Φλόκα επίσης παρασύρθηκαν μηχανήματα τα οποία εκτελούν το έργο καθαρισμού  στη λεκάνη του, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ