Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣτη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: «Επί τάπητος» τα μέτρα πυροπροστασίας...

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: «Επί τάπητος» τα μέτρα πυροπροστασίας στο Ποτόκι

Με αφορμή και τις πυρκαγιές σε Μούτελη και Γυφτοπάναινα

Η ασφάλεια και πυροπροστασία το Ποτόκι του Πύργου, τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Το σημαντικό αυτό θέμα έφερε στην προ ημερήσια διάταξη ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο οποίος με αφορμή  τις πρόσφατες πυρκαγιές  στις περιοχές  Μούτελης και Γυφτοπάναινας, επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονούνται  για το χώρο φύλαξης  των χιλιάδων  δεμάτων απορριμμάτων.

Ειδικότερα ο κ. Μιχαλακόπουλος έθεσε το ερώτημα εάν έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν μέτρα πυροπροστασίας στο Ποτόκι, που έχει χαρακτηριστεί ως «Χιροσίμα», με βάσει εγκεκριμένη μελέτη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος αναπλήρωσε χθες  το δήμαρχο Πύργου Παν. Αντωνακόπουλο, ανέφερε  ότι η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου η κατάσταση στο Ποτόκι να λάβει ένα τέλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε στη μελέτη που  βρίσκεται υπό σύνταξη στα αρμόδια υπουργεία, η οποία όπως είπε αναμένεται να παραδοθεί σε διάστημα δύο μηνών, με σκοπό τη σύντομη  απομάκρυνση των χιλιάδων δεμάτων.

Ακόμα  τόνισε ότι σε καθημερινή βάση υπάρχει φύλαξη της  περιοχής από πυροσβεστικό όχημα του δήμου, ενώ διευκρίνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Μιχαλακόπουλου πως ο δήμος δεν έχει στη διάθεσή του εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας της περιοχής.

Οι διά ζώσης

συνεδριάσεις

Στη συνεδρίαση εξάλλου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νώντας Κυριαζή αναφέρθηκε στο ζήτημα των συνεδριάσεων με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει βάσει της σχετικής ΚΥΑ, επισημαίνοντας πως οι περισσότεροι δεν έχουν απαντήσει εάν  μπορούν να συμμετέχουν…

Για το ζήτημα αυτό ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Ανδριόλας  ζήτησε να υπάρξει διευκρίνιση σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης προς το σώμα, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή θα γίνει μέσω των επικεφαλής των παρατάξεων.

Το σώμα εξάλλου απασχόλησε και η παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για την τέλεση διαφόρων εκδηλώσεων, όπου υπήρξαν επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια και το οικονομικό τίμημα  για τις συγκεκριμένες χρήσεις.

Αρχικά στη συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι οριστικές οικονομικές  καταστάσεις (ισολογισμός, κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης,) του Δήμου οικ. έτους 2019.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ