Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑναγκαία η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και αυτά τα Χριστούγεννα

Αναγκαία η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και αυτά τα Χριστούγεννα

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από φορείς και συλλόγους

Χριστούγεννα, ημέρες αγάπης για τον συνάνθρωπο…. Συνάνθρωποι μας ωστόσο και φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα καταφέρουν να γεμίσουν το «γιορτινό» τους τραπέζι. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουν την μάχη της επιβίωσης, που μπορεί να βρίσκονται ακριβώς δίπλα μας και εμείς να μην γνωρίζουμε ποιες είναι οι πραγματικές τους ανάγκες. Τις ημέρες αυτές, σύλλογοι και φορείς της περιοχής προχωρούν σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να μην μείνει το τραπέζι κανενός συμπολίτη μας χωρίς φαγητό. Οι δράσεις αλληλεγγύης αυξάνουν, όπως αυξάνουν όμως και οι ανάγκες των ανθρώπων που εν μέσω μίας ακόμα οικονομικής κρίσης προσπαθούν να σταθούν «όρθιοι» δίνοντας τη σκληρή μάχη της επιβίωσης. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων για μία ακόμα χρονιά προσπαθεί να εξασφαλίσει έστω και το λάδι στους οικονομικά ασθενέστερους. Την ίδια στιγμή και στο Δήμο Πύργου, οργανώνονται δράσεις στήριξης των οικογενειών που έχουν ανάγκη. Εθελοντική δράση υλοποιούν και άλλοι σύλλογοι που προσπαθούν με τη σειρά τους να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους… Σε κάθε γωνιά της Ηλείας, υπάρχουν άνθρωποι που και τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα πρέπει να στερηθούν τα απολύτως απαραίτητα και είναι χρέος όλων μας να τους στηρίξουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Δωρεά τροφίμων στον Δήμο Πύργου από την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Θα διανεμηθούν σε ευάλωτες οικογένειες

Τρόφιμα μακράς διαρκείας πρόσφερε στον Δήμο Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πύργου που θα διανεμηθούν  σε ευάλωτες οικογένειες την εορταστική περίοδο.

Ο γραμματέας Γιώργος Βαγγόπουλος με τον υπεύθυνο Οργανωτικού Ανδρέα Σταματόπουλο και το μέλος της Τ.Ο. Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, βρέθηκαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο το πρωί της Τετάρτης για να δώσουν τα τρόφιμα που είχαν συλλέξει όλο το προηγούμενο διάστημα από τοπικές επιχειρήσεις της πόλης. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννη Πλεμμένο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο και τον διευθυντή γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε θερμά το κλιμάκιο της Τ.Ο. για την ευγενική τους χειρονομία κι ευχήθηκε στον καθένα προσωπικά καλές γιορτές. Ο κ. Πλεμμένος, ευχαρίστησε με τη σειρά του τα μέλη και όλους όσοι βοήθησαν στη συλλογή τροφίμων που προορίζονται για οικονομικά ευάλωτες οικογένειες του δήμου τις οποίες στηρίζει το Γραφείο Εθελοντισμού.

Ενίσχυση και φέτος των δημοτικών δομών από το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

«Χείρα βοηθείας»με φρέσκο ελαιόλαδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εθελοντική συγκομιδή ελαιοκάρπου στους ελαιώνες του δήμου

Για μια ακόμα χρονιά ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, έπειτα από την πρωτοβουλία που έχει λάβει ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος,    προσφέρει  φρέσκο ελαιόλαδο   για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών δομών του δήμου.

 Πρόκειται για ελαιόλαδο  που προέρχεται  από την  εκμετάλλευση των αγροτεμαχίων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  με τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου να γίνεται  εθελοντικά από  εργαζόμενους του δήμου  (κοινωνικές δομές,  προγράμματα απασχόλησης κ.α.).

Το τελευταίο διάστημα ομάδα εργαζομένων,  συνέλλεξαν τους καρπούς, κλάδεψαν, περιποιήθηκαν και φρόντισαν τα ελαιόδεντρα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να είναι καρποφόρα και τις επόμενες χρονιές.

Η προσπάθεια ενίσχυσης  των δημοτικών δομών (Παιδικοί  Σταθμοί, χώροι  φιλοξενίας κ.α.),  έχει προσφέρει σημαντική «χείρα βοηθείας» με το  σημαντικό καταναλωτικό αγαθό που είναι το ελαιόλαδο.

Συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων από το Σύλλογο Νέων Καταραχίου για την στήριξη οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Κανένας μόνος του και αυτές τις γιορτές

Τις ημέρες αυτές ο Σύλλογος Νέων Καταραχίου, όπως κάθε χρόνο, έχει προβεί σε μία εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων προκειμένου κανένα τραπέζι οικονομικά αδύναμης οικογένειας στο δήμο Πύργου να μην μείνει άδειο. Όπως επεσήμανε μιλώντας στην «Πρώτη» ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καταραχίου Αλέξης Γιαννακόπουλος «Έχει ξεκινήσει από τις 2 Δεκεμβρίου μία εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων από το Σύλλογος Νέων Καταραχίου και από το Σύλλογο «Πύργος Όλοι Μαζί», με κεντρικό σύνθημα «κανένας μόνος του αυτές τις γιορτές». Καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, έξω από κεντρικά super market της περιοχής μας. Αρχικά είχαμε υπολογίσει ότι η συγκέντρωση τροφίμων θα συνεχιζόταν έως και τις 15 Δεκεμβρίου, ωστόσο τα τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί είναι ελάχιστα και οριακά φτάνουν για να τα διαθέσουμε σε περίπου 40 οικογένειες. Αυτό ωστόσο σημαίνει για εμάς, ότι άλλες 90 οικογένειες θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να γεμίσουν το τραπέζι τους, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα λυπηρό. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε ότι και φέτος θα καταφέρουμε να στηρίξουμε όσο περισσότερες οικογένειες μπορούμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ