Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: 2.132 νέα κρούσματα, 24 στην Ηλεία, 32 θάνατοι, 378 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 2.132 νέα κρούσματα, 24 στην Ηλεία, 32 θάνατοι, 378 διασωληνωμένοι

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για νέα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

Σε 2.132 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 32 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 14.102.

Παράλληλα, σε 378 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι 4 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης των εμβολιασμένων

Οι εμβολιασμένοι πολίτες φθάνουν στην κορύφωση της προστασίας τους από τον κορωνοϊό δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση και της δεύτερης δόσης, αλλά και πάλι μπορεί να κολλήσουν τον ιό – με πολύ ηπιότερα συμπτώματα όμως – και υπάρχουν τέσσερις παράγοντες που το καθορίζουν αυτό, σύμφωνα με άρθρο ειδικών του Πανεπιστημίου East Anglia στη Βρετανία.

Η ομάδα των επιστημόνων, της οποίας προΐσταται ο Βασίλης Βασιλείου, πρόεδρος του Τομέα Επιστήμης Πληθυσμού και Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Προληπτικής Καρδιολογίας, τονίζει ότι μόνο το 0,2% των πλήρως εμβολιασμένων εμφανίζει συμπτώματα νόσησης, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι διαφορές στα συμπτώματα μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων είναι σαφείς: Μπορεί και οι μεν και οι δε να εμφανίζουν πονοκέφαλο, απώλεια όσφρησης, καταρροή και πονόλαιμο, αλλά κατά κανόνα μόνο οι ανεμβολίαστοι παρουσιάζουν υψηλό πυρετό και επίμονο βήχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ