Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜετά από δέκα και πλέον χρόνια: Συμφωνία Μαξίμου-ΚΕΔΕ για προσλήψεις μηχανικών στους...

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια: Συμφωνία Μαξίμου-ΚΕΔΕ για προσλήψεις μηχανικών στους Δήμους

Προτεραιότητα στις προσλήψεις προσωπικού στους δήμους η έλλειψη των οποίων που δημιουργεί αναπτυξιακή καθυστέρηση ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τους αρμόδιους υπουργούς, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ειδικότητες μηχανικών και επιστημών πληροφορικής, με δεδομένη την τεχνική υποστελέχωση πολλών δήμων της χώρας.

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια, που ουσιαστικά έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις μονίμων διπλωματούχων και πτυχιούχων μηχανικών στην αυτοδιοίκηση, στην κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι η έλλειψη μηχανικών οδηγεί σε ναυάγιο τα νέα προγράμματα έργων αναδιπλώνονται και βάζουν στο τραπέζι νέες αποφάσεις.

Διαδικτυακή συνάντηση

Στη διαδικτυακή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε πρόσφατα ο Πρόεδρος  της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου,  η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, τέθηκαν στον Πρωθυπουργό όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν άμεσα τη λειτουργία των Δήμων της χώρας αλλά και αυτά που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών  κ. Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης και κ. Άκης Σκέρτσος , οι αν. Υπουργοί Εσωτερικών κ.  Στέλιος Πέτσας και Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και ο ΓΓ του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος.

Κορυφή της λίστας

Στην κορυφή της λίστας των επειγόντων θεμάτων που έθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας τη συνδρομή του, είναι η ενίσχυση των Δήμων με νέες προσλήψεις μόνιμου – επιστημονικού και τεχνικού –  προσωπικού.  Επιπλέον, ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε όσο διαρκεί η πανδημία, να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να παραμείνουν στους δήμους οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν για τη διαχείριση του covid. Τέθηκε επίσης από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, το ζήτημα της κινητικότητας που στερεί όπως υποστήριξε από πολύτιμο προσωπικό τους μικρούς κυρίως Δήμους καθώς και το ζήτημα των κατά παρέκκλιση αποσπάσεων και μετατάξεως προσωπικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ