Στο «κόκκινο» μυστικές υπηρεσίες και ΕΛΑΣ ενόψει της επίσκεψης Τσαβούσογλου

Ένα δίχτυ ασφαλείας που θα στηριχθεί κυρίως στα «αυτιά και τα μάτια» των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, θα απλωθεί από σήμερα στη Θράκη και όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες θα είναι στο κόκκινο για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού εξωτερικών.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ επικεντρώνεται στο να σταματήσει κάθε ενδεχόμενο προβοκάτσιας και οποιασδήποτε έντασης θα μπορούσε να δημιουργηθεί από ακτιβιστές.

Η διαδρομή του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην επίσκεψη στη Θράκη, που έχει χαρακτηριστεί ως «ιδιωτική», θα αποστειρωθεί και θα ελέγχεται διπλά και τριπλά.

Το τουρκικό προξενείο θα είναι κάτω από αυστηρή επιτήρηση. Ήδη ομάδες αστυνομικών από το τμήμα της κρατικής της Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη ενώ στη περιοχή υπάρχει και το βλέμμα της αντιτρομοκρατικής.

Αυστηρά μέτρα και στην Αθήνα

Τα μέτρα ασφαλείας θα επεκταθούν αργότερα και στην Αττική. Το ξενοδοχείο στο Σύνταγμα που θα μείνει ο Τούρκος υπουργός, αποτελεί φρούριο και αστυνομικούς ακόμη και στην ταράτσα ενώ αστυνομικοί θα ακολουθούν τη πομπή σε κάθε βήμα.

Πάντως αξιωματικοί με γνώση των μέτρων έλεγαν στο CNN Greece ότι αν χρειαστεί και άτομα θελήσουν να συγκεντρωθούν κοντά σε τουρκικούς στόχους τότε δεν αποκλείεται να αποφασιστεί στους συγκεκριμένους δρόμους να απαγορευθούν οι συγκεντρώσεις.

Επιπλέον, σε αυστηρή επιτήρηση στην Αθήνα θα είναι όλοι οι τουρκικοί στόχοι με ελικόπτερο, drone και πεζές περιπολίες να βρίσκονται συνεχώς σε περιπολίες και ελέγχους.

Το εστιατόριο όπου θα δειπνήσουν οι υπουργοί εξωτερικών τη Κυριακή το βράδυ, θα τεθεί κάτω από αυστηρή επιτήρηση και ήδη έχουν γίνει οι έλεγχοι τρωτότητας ενώ οι δρόμοι γύρω από αυτό θα κλείσουν όταν το δείπνο θα είναι σε εξέλιξη.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ