Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠαραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Σημαιοφόροι της Ελληνικής ομάδας οι Α.Κωνσταντινίδης και Α.Ντέντα

Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Σημαιοφόροι της Ελληνικής ομάδας οι Α.Κωνσταντινίδης και Α.Ντέντα

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και η Άννα Ντέντα θα είναι οι σημαιοφόροι της Παραολυμπιακής ομάδας στους Αγώνες του Τόκιο (25/8 – 5/09).powered by Rubicon Project

Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ολυμπιακής ομάδας, έτσι και τώρα οι αθλητές που θα κρατήσουν την ελληνική σημαία θα είναι δύο, ένας άνδρας και μία γυναίκα, στο πλαίσιο της ισότητας των φύλων.about:blank

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης κατέκτησε δύο μετάλλια, στην σφαιροβολία F32 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ μετά από σπουδαία εμφάνιση στην ρίψη κορίνας επίσης στην κατηγορία F32 πήρε και δεύτερο μετάλλιο, αυτήν τη φορά ασημένιο.

Από την πλευρά της η Άννα Ντέντα, στην ίδια διοργάνωση πήρε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα του Μπότσια στα ζευγάρια κατηγορία BC3.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή «…οι δύο αθλητές έχουν δοξάσει τη χώρα μας όλα τα χρόνια της αθλητικής τους καριέρας και έχουν φέρει πάρα πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα.

Η απόφαση, για τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής, πάρθηκε ομόφωνα λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις επιτυχίες του παρελθόντος, όσο και το ήθος των δύο αθλητών».

Με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, υποστήριξε: «Τεράστια τιμή για εμένα να είμαι σημαιοφόρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στην Τελετή Έναρξης στους Παραολυμπιακους Αγώνες του Τόκιο στην Ιαπωνία σε λίγες ημέρες.

Ευχαριστώ τον Θεό πού μού δίνει δύναμη να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Ευχαριστώ την οικογένεια μού που ήταν δίπλα μού και ιδίως τη γυναίκα μου, που χωρίς αυτήν δεν θα γίνονταν πολλά πράγματα… Ευχαριστώ την οικογένειά του κ. Σκλαβενιτη και τούς συνεργάτες του για τον σεβασμό την στήριξη και την υποστήριξη στην προσπάθεια μού.

Ευχαριστώ την οικογένεια του Κίμωνα Δήμου για την στήριξη και υποστήριξη. Νιώθω πραγματικά ευλογημένος. Ραντεβού 28/8 στην κορίνα και 31/8 στην σφαιροβολία. Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές μού καλούς αγώνες. Και πολλές επιτυχίες πάντα ψηλά η Ελληνική σημαία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ