Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 6 Απριλίου

Κατά ριπάς 6 Απριλίου

Υπάρχουν και χειρότερα

Όχι ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηλείας είναι καλή… κάθε άλλο. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι τεράστιες, ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δίνεται κυριολεκτικά μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, έρχεται ωστόσο να μας θυμίσει ότι η κατάσταση και στα υπόλοιπα Περιφερειακά Νοσοκομεία είναι το ίδιο τραγική με τη δική μας. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα παχύσαρκος ασθενής από την Πρέβεζα διακομίσθηκε στην Αθήνα, καθώς δε γινόταν αξονική στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά ούτε και στα γειτονικά, επειδή είναι παχύσαρκος. Για τον λόγο αυτό ταξίδεψε διασωληνωμένος για ώρες μέχρι να μεταφερθεί το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο ασθενής διαγνώστηκε ότι έπασχε από εγκεφαλική αιμορραγία και μάλιστα, λόγω έλλειψης κενής κλίνης ΜΕΘ στο νοσοκομείο, κατέληξε να νοσηλευτεί σε απλό θάλαμο της Παθολογικής Κλινικής. Αυτό το οποίο μένει τώρα είναι να βγει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός και να πει ότι την ευθύνη για την όλη ταλαιπωρία είχε ο ίδιος ο ασθενής επειδή ήταν παχύσαρκος.

Το ταμείο ανάκαμψης θύμα απάτης

Σε περισσότερες από 20 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία σε Ιταλία, Ρουμανία, Αυστρία και Σλοβακιά στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για απάτη που σχετίζεται με το ταμείο ανάκαμψης. Μετά από διασυνοριακή έρευνα συνελήφθησαν 8 άτομα κι άλλα 14 τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, τα οποία φέρονται να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που απέσπασε 600 εκατ. από το ταμείο ανάκαμψης.

Ουδείς αναντικατάστατος

Εκτός ομάδας ευρωεκλογών θα είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιάννης Μπρατάκος. Ο πρώην στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη μαζί με την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, υπέβαλε και μια δεύτερη παραίτηση, αυτή από την προεδρία της συγκεκριμένης Επιτροπής για τις ευρωεκλογές. Όσο για τις επόμενες κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη, σαφώς θα αναζητήσει το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.

Άλλος με το… σκάφος τους

Στο νησί της Γαύδου μετέβη χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης, στα πλαίσια της τετραήμερης επίσκεψης του στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης μετέβη με φουσκωτό στη Γαύδο και συνοδεία του Ναυάρχου και Βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον οποίο είχαν συνταξιδέψει και στην Μακρόνησο.

Γουρλής ο Δήμαρχος
Τον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα παρακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, καθότι μπασκετικός. Τον αγώνα είδε σε κεντρικό μαγαζί της πλατείας μαζί με τους Νίκο Θεοδώρου, Βασίλη Φάμελο και Γιώργο Κονταξή. Τελικά αποδείχθηκε γουρλής γιατί ο Ολυμπιακός κέρδισε και χάρηκε σαν οπαδός της ομάδας. Υποθέτω ότι ο Αναπληρωτής Δημάρχου Νώντας Κυριαζής δεν θα χάρηκε τόσο, καθώς είναι γνωστό πως είναι φανατικός υποστηρικτής του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ο απρόσμενος «πόλεμος»
Ένα απρόσμενο «πόλεμο» στην αντιπολίτευση, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πυροδότησε η απόφαση του ΣτΕ που ανοίγει το δρόμο στον Νίκο Ανδρουλάκη για να μάθει ποιοι τον παρακολουθούσαν. Η απόφαση του ΣτΕ θα περίμενε κανείς να αξιοποιηθεί ως ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα των κομμάτων της αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης. Ωστόσο, ταυτόχρονα με την επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Χαριλάου Τρικούπη και η Κουμμουνδούρου έστρεψαν τα βέλη τους η μία εναντίον της άλλης, προφανώς με φόντο και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν «ντέρμπι» για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Η πρωτοκαθεδρία στον χώρο της κεντροαριστεράς έχει αναγνωριστεί – και δημόσια – ως ένα κρίσιμο διακύβευμα της επικείμενης ευρωκάλπης.

Θα ζητήσουν μια συγγνώμη;
Μετά την απόφαση του ΣτΕ, λογικά κάποιοι θα ζητήσουν μια συγγνώμη από τον Χρήστο Ράμμο, ε; Και μετά από κάθε πολίτη που παραπλάνησαν από κάθε τηλεοπτική συχνότητα και συνειδητά διαστρέβλωναν την αλήθεια, μέσω απειλών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ