Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Αίτημα παράτασης φορολογικών δηλώσεων

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Αίτημα παράτασης φορολογικών δηλώσεων

Πύργος, 30/8/2021

Προς
Τον υφυπουργό Οικονομικών , κο Απόστολο Βεσυρόπουλο
Διοικητή ΑΑΔΕ,  κο  Γεώργιο Πιτσιλή

Κύριε υφυπουργέ οικονομικών, κύριε διοικητή της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, θα μπορούσαμε να σας γράψουμε αρκετές σελίδες για τους λόγους για τους οποίους ζητάμε αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Το έχουν κάνει ήδη τόσοι σύλλογοι και θα το κάνουν και άλλοι τόσοι στη συνέχεια.

Αυτό που σας ζητάμε είναι, να δώσετε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 30/9/2021. Το γιατί το ξέρετε πολύ καλά. Αν δεν το ξέρετε, τότε κάτι δεν γίνεται σωστά.
 
Το παρόν κείμενο αποτελεί αντιγραφή από το αίτημά μας για παράταση των φορολογικών δηλώσεων που έγινε στις 20/6/2018, που σημαίνει ότι από τότε τίποτα δυστυχώς δεν άλλαξε. Μόνο προς το χειρότερο λόγω και της πανδημίας.

Για την ιστορία, υπολείπονται περίπου 1.500.000 φορολογικές δηλώσεις και μόλις δέκα ημέρες για την καταληκτική ημερομηνία λήξης. Το σύστημα λειτουργεί “επαρκώς” από τις 07 Ιουλίου του 2021, όχι συνέχεια φυσικά, ακόμα και τις Κυριακές έχει τις διαχρονικές δυσλειτουργίες που όλοι γνωρίζουμε. Ακόμα και οι μηχανές χαλάνε κύριε υπουργέ από ό,τι βλέπετε και εμείς δεν είμαστε μηχανές. Είμαστε άνθρωποι με περιορισμένες πλέον αντοχές. Θεωρούμε αυτονόητο ότι θα δοθεί παράταση, αλλιώς θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να εξηγήσουμε τους πελάτες μας ποιοι είναι οι πραγματικά υπαίτιοι για τα πρόστιμα που θα λάβουν.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ