Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΘα προσελκύσει μικρά τουριστικά αεροσκάφη από τη γειτονική Ιταλία: Ανοίγει «φτερά» το...

Θα προσελκύσει μικρά τουριστικά αεροσκάφη από τη γειτονική Ιταλία: Ανοίγει «φτερά» το αεροδρόμιο Επιταλίου

Την ουσιαστική αξιοποίηση του μέχρι και πρότινος εγκαταλειμμένου αεροδρομίου Επιταλίου εξετάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει ιδιαίτερα σημαντικά βήματα προκειμένου το «ξεχασμένο» αεροδρόμιο το οποίο κατά το παρελθόν είχε αποτελέσει «ποιμνιοστάσιο»  να αναπτυχθεί ξανά προσελκύοντας ακόμα και μικρά τουριστικά αεροσκάφη.

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του «Airport Regions Council», συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.  

Όπως επεσήμανε ο κ. Ζαΐμης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται οε διαδικασία επαναλειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησης του Αεροδρομίου Επιταλίου, κάτι το οποίο έχει γνωστοποιηθεί εδώ και αρκετούς μήνες. «Επιθυμία μας είναι τα Περιφερειακά αεροδρόμια να αποκτήσουν τη θέση και τη δυναμική που τους αξίζουν, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών. Γι΄ αυτό αναζητούμε προτάσεις για την ανάπτυξή τους», επισημαίνει ο κ. Ζαΐμης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο Επιταλείου, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιδιοκτησίας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μπορεί να αδειοδοτηθεί. Ήδη έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά από έργα υποδομών, προκειμένου να δεχθεί μικρά αεροσκάφη γενικής αεροπορίας και αερολέσχες. Αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι άλλωστε και η Αερολέσχη Πύργου που έχει αναπτύξει μία σειρά από δράσεις στήριξης της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου. Η ανάπτυξη και η ανάδειξη του αεροδρομίου Επιταλίου θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική ακόμα και για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού -ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο θεματικού τουρισμού- με προοπτικές, που παραμένει ακόμα και σήμερα ανεκμετάλλευτο.
Όπως τονίζει ο κ. Ζαΐμης, η χώρα μας κάθε χρόνο χάνει  έσοδα καθώς χιλιάδες μικρά τουριστικά αεροπλάνα κατευθύνονται σε χώρες, όπως η Τουρκία ή η Κροατία.  Οι προοπτικές ανάπτυξης από τον αεροπορικό τουρισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικές.  «Είναι ένας κλάδος με ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές. Οι άνθρωποι προέρχονται από την μεσαία και υψηλή εισοδηματική στάθμη, αποτελούν μια κατηγορία τουριστών VIP», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαΐμης. Η Ηλεία και κατ επέκταση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορούν πολύ εύκολα να αναπτύξουν αεροδρόμια γενικής αεροπορίας, καθώς  βρίσκεται πιο κοντά στην Ιταλία. Η περιοχή μας μπορεί να αποτελέσει τον πρώτο σταθμό, τέτοιων πτήσεων. Αυτό το οποίο ουσιαστικά απομένει είναι να εγκριθεί η σχετική άδεια λειτουργίας, η ανάπτυξη πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ κάποια μικρά ακόμα στοιχεία πουτ αφορούν τις υποδομές, ενώ μελλοντικά υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση του αεροδρομίου Επιταλίου αλλά και εγκαταστάσεις καυσίμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ