Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜε απόφαση του Υπουργού Υγείας: Στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας ο Γιάννης...

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας: Στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας ο Γιάννης Λυμπέρης

«Μου δίνεται η δυνατότητα να καταθέσω την πολυετή εμπειρία μου για να διαμορφωθούν οι πολιτικές Υγείας στη χώρα  μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας

Στη νέα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας συμμετέχει ο Δήμαρχος Ήλιδας και Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ Γιάννης Λυμπέρης. Μάλιστα, ο Γιάννης Λυμπέρης μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είναι οι μοναδικοί αυτοδιοικητικοί που συμμετέχουν.

Η Επιτροπή που ορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη έχει πρόεδρο τον Σωτήρη Τσιόδρα και θα έχει ρόλο επιστημονικό, συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό που δεν σχετίζεται με την πανδημία, αλλά με την περαιτέρω πορεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού: «Μετά από εισήγηση / γνώμη της Επιτροπής δύναται να συγκροτούνται και Επιτροπές με συγκεκριμένο έργο, καθώς και Υποεπιτροπές για ειδικά θεματικά αντικείμενα.

H Επιτροπή καθίσταται καθολικός διάδοχος όλων των λοιπών Επιτροπών Δημόσιας Υγείας, εξαιρουμένης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19 και της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, και παραλαμβάνει την έκθεση πεπραγμένων, τα απολογιστικά στοιχεία δράσης και το αρχείο τους, μετά από σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο των διατάξεων του ν.4675/2020 (ΦΕΚ Α΄ 54)».

Γ. Λυμπέρης: «Είναι τιμή για εμένα»

«Αυτό που πρέπει να επισημάνω είναι ότι στο κεντρικό συμβούλιο Υγείας που συμμετείχα για 12 χρόνια ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης, είχε συμβουλευτικό ρόλο προς τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας για τα πολυεπίπεδα θέματα που απασχολούσαν τον συγκεκριμένο κλάδο. 

Επομένως είναι τιμή για εμένα ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ να συμμετέχω στη συγκεκριμένη επιτροπή κι έτσι μου δίνεται η δυνατότητα να καταθέσω την πολυετή εμπειρία μου στην προσπάθεια που γίνεται για να διαμορφωθούν οι πολιτικές Υγείας στη Χώρα  μας.

Περιττό είναι να πως εν μέσω πανδημίας οι ευθύνες είναι πολλαπλάσιες για το πώς θα βρούμε τις καλύτερες πολιτικές για την αντιμετώπισή της, ώστε όταν βγούμε από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση να σχεδιάσουμε το νέο ΕΣΥ επ’ ωφελεία των κατοίκων της Χώρας μας», δήλωσε ο Γιάννης Λυμπέρης για την συμμετοχή του στην Επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ