Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈργα 2 εκ ευρώ σε Πύργο, Κολίρι, Λασταίϊκα και Σκαφιδια: Αλλάζει η...

Έργα 2 εκ ευρώ σε Πύργο, Κολίρι, Λασταίϊκα και Σκαφιδια: Αλλάζει η ανατολική πλευρά του Πύργου

*Δήμαρχος Πύργου Στ. Καννής: «Προχωράμε το δικό μας σχεδιασμό που θα δώσει μία καινούρια ώθηση ανάπτυξης στο δήμο μας».

Σημαντικές παρεμβάσεις στην Ανατολική Πλευρά του Πύργου και στις Δημοτικές Ενότητες Κολιρίου, Λασταιίκων και Σκαφιδιάς περιλαμβάνουν τα έργα των οποίων οι συμβάσεις υπεγράφησαν το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου 2024 από τον Δήμαρχο Πύργου και τους αναδόχους εργολάβους, με συνολικό προϋπολογισμό που φθάνει τα 2 εκ ευρώ περίπου.
Δύο έργα τα οποία, όπως είπε και ο Δήμαρχος κ. Καννής «έρχονται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή», αλλά που ο βαθμός ωριμότητας τους ήταν σε τέτοιο στάδιο ώστε να είναι εφικτή η υπογραφή των συμβάσεων.
«Εμείς ότι βρίσκουμε σε φάση που μπορεί να υλοποιηθεί θα προχωράμε τις διαδικασίες και θα επαινούμε τους προηγούμενους για τις ενέργειες που έχουν κάνει. Παράλληλα όμως προχωράμε το δικό μας σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία με έργα που θεωρούμε ότι θα δώσουν μία καινούρια ώθηση στην ανάπτυξη της πόλης μας και των κοινοτήτων μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής.
Η υλοποίηση του έργου που αφορά την ανάπλαση του συμπλέγματος δρόμων που ξεκινά από την πλατεία Μίκη Θεοδωράκη, διασχίζουν τα Χαλικιάτικα και φθάνουν έως την συμβολή με την οδό Γορτυνίας, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην βελτιστοποίηση της εικόνας της ανατολικής πλευράς της πόλης καθώς και της λειτουργικότητά της.
Ο προϋπολογισμός φθάνει τα 1.5 εκ ευρώ, χρήματα που έχουν διασφαλιστεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ο ανάδοχος εργολάβος Αλέξιος Δηλάρης έχει 12 μήνες προκειμένου να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις που θα δώσουν μία νέα πνοή ζωής στην περιοχή.
Ο κ Καννής αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη πως οι εργασίες για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θα δημιουργήσουν λειτουργικά προβλήματα στην πόλη με κυρίαρχο αυτό της κυκλοφορίας των οχημάτων και της στάθμευσης, έχει ήδη προχωρήσει την διαδικασία για την αντιμετώπιση τους ζητήματος αυτού.
Ως πρώτο μέτρο ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη μίσθωση ακινήτων προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων, μέχρι να βρεθεί ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο πάρκινγκ για να δώσει λύσει στο ζωτικό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.
Ο αντιδήμαρχος Έργων κ Βασίλης Παναγόπουλος επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις θα γίνουν στους δρόμους Καραϊσκάκη, Λιούρδη, σε αυτούς που διασχίζουν τα Χαλικιάτικα και φθάνουν έως και την Γορτυνίας, καθώς και επίσης και σε αυτούς που είναι γύρω από την πλατεία που έχει πάρει το όνομα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη με την παγκόσμια ακτινοβολία. Τόνισε δε πως ο σχεδιασμός της νέας Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων βρίσκεται σε εξέλιξη και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι παρεμβάσεις στον Πύργο θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, λόγω της μεγάλης εμπειρίας του εργολάβου και της αναδόχου εταιρείας.

Κολίρι, Λασταίικα και Σκαφιδιά
Η βελτίωση της καθημερινότητας θα είναι το αποτέλεσμα του έργου που υλοποιηθεί σε Κολίρι, Λασταίικα και Σκαφιδιά αφού ουσιαστικά θα αποκαταστήσει την καλή λειτουργία βασικών δρόμων.
Μέσα σε 12 μήνες ο ανάδοχος εργολάβος κ. Κωνσταντίνος Βινατσέλας θα πρέπει να το έχει ολοκληρώσει και το οποίο προβλέπει ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικά σημεία τα οποία έχουν υποδείξει τα Τοπικά Συμβούλια. Ο συνολικός προϋπολογισμός φθάνει τις 300.000 ευρώ, χρήματα που θα διατεθούν από τους ίδιους πόρους του Δήμου.
«Ελπίζουμε και σε αυτή την περίπτωση ότι ο εργολάβος θα ολοκληρώσει το έργο αυτό μέσα στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται. Συνεχίζουμε με το σχεδιασμό έργων για την επόμενη πενταετία τα οποία σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας κοινοποιήσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Παναγόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ