Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπό τους Δημάρχους της Ηλείας: Αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό για...

Από τους Δημάρχους της Ηλείας: Αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το Πύργος-Τσακώνα

Σύσκεψη στη Ζαχάρω το Σάββατο με τη συμμετοχή Δημάρχων και Βουλευτών ενόψει της 4ης Ιουλίου

Σύσκεψη στη με θέμα την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Τσακώνα είχαν το Σάββατο Δήμαρχοι με Βουλευτές του Νομού μας, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου. Στη σύσκεψη που έγινε στη Ζαχάρω συμμετείχαν εκτός από τον οικοδεσπότη, οι βουλευτής της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.

Ενόψει της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα, στις 4 Ιουλίου, οι Δήμαρχοι της Ηλείας ζήτησαν και αυτοί από την πλευρά τους συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, καθώς και τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να τους μεταφέρουν το αίτημα των πολιτών της Ηλείας για την ολοκλήρωση του Πύργος-Τσακώνα.

Όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη του Σαββάτου θα τεθεί προς τον πρωθυπουργό το ζήτημα της ανατολικής χάραξης και το κατά πόσο είναι εφικτή. Συγκεκριμένα, η ανατολική χάραξη προς την πλευρά του Λάπιθα προκειμένου να κατασκευαστεί ο αυτοκινητόδρομος χωρίς τους περιορισμούς που υπάρχουν στον Καϊάφα οι ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ακόμα, τέθηκε το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος για το Κυπαρισσιακό Κόλπο από τον Δήμαρχο Ζαχάρως για το οποίο ζήτησε να γίνει ειδική περιβαλλοντική μελέτη που θα άρει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας «λανθασμένης μελέτης», όπως τόνισε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, στην όποια βασίστηκε το Προεδρικό Διάταγμα, που εκτός όλων των άλλων «φέρνει προβλήματα» και για το λιμάνι του Κατακόλου.

Φωτο: syskepsi 1, syskepsi 2

Ηλίας Ξανθούλης, Πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Πύργου

«Ανάπτυξη της Νότιας Ηλείας και της Βόρειας Μεσσηνίας»

Ο δρόμος Πύργος- Καλό Νερό- Τσάκωνα, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα βοηθήσει τόσο τον αγροτικό όσο και τον τουριστικό τομέα, στη νότια Ηλεία καθώς και στη βόρεια Μεσσηνία, πού είναι περιοχές παρθένες και πρέπει να αναπτυχθούν. Οι επαγγελματικοί φορείς, με πρωτεργάτη τον εμπορικό σύλλογο Κυπαρισσίας, και την συσπείρωση όλων στη συνέχεια ξεκινήσαμε την διαδικασία της διεκδίκησης και καταφέραμε να μας ακούσει ο πρωθυπουργός και να συγκαλέσει σύσκεψη στις 4 Ιουλίου. Βέβαια εδώ οι αυτοδιοικητικοί και όποιος διοργάνωσε τη σύσκεψη του Σαββάτου ξέχασαν την ύπαρξη μας, ίσως γιατί δεν θέλουν να ακούνε για επαγγελματικούς φορείς. Ο πρωθυπουργός προς τιμήν του, μας άκουσε και είχε άμεσα αντανακλαστικά. Οφείλουμε να πούμε ότι οι επαγγελματικοί φορείς είχανε απευθύνει κάλεσμα για να ενεργοποιηθούν οι αιρετοί και το σύνολο των φορέων, αλλά δυστυχώς δεν ακουστικά. Εμείς ωστόσο καταφέραμε αυτό το οποίο θέλαμε και θα το κρατήσουμε ψηλά, με την βοήθεια και των Βουλευτών που πραγματοποίησαν ερωτήσεις στη Βουλή. Όλοι οι επαγγελματικοί φορείς, δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα και πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να το κατανοήσουν και οι τοπικοί παράγοντες, καθώς το μόνο το οποίο κοιτάμε είναι το κοινό καλό.

Το έργο αυτό θα πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και η περιοχή της νότιας Ηλείας και η βόρεια Μεσσηνία να αποκτήσουν την ανάπτυξη που τους πρέπει. Δεν είναι μόνο τουρισμός είναι και τα αγροτικά προϊόντα που θα πρέπει να φτάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο προορισμό τους . Για την ολοκλήρωση των συνδυαστικών μεταφορών υπάρχει ορισμένο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ