Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 25 Μαΐου

Κατά ριπάς 25 Μαΐου

Επιχειρούν να τα «μαζέψουν»
Μετά την απαράδεκτη «ορθή επανάληψη» της μακέτας όπου ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα ανήκει στην Μεσσηνία και όχι στην Ηλεία, και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν από πλευράς του Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Κωνσταντίνος Μιχόπουλος με επιστολή του προσπάθησε να «κατευνάσει» τα πνεύματα, χωρίς ωστόσο να πάρει συγκεκριμένη θέση για τα διοικητικά όρια του μεγάλου αυτού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Ηλεία, η Λακωνία, η Μεσσηνία αλλά και η Αρκαδία σαφώς και θα ωφεληθούν από τον δρόμο Λεύκτρου- Μεγαλόπολης- Αρχαίας Ολυμπίας, ωστόσο ακόμα και η σύσκεψη ξεκινά με «φάουλ» και αυτό μόνο καλό δεν είναι.

Προκαλεί άσχημη εντύπωση
Διάβασα και ξαναδιάβασα με πάρα πολύ προσοχή το Δελτίο Τύπου το οποίο απέστειλαν από το γραφείο τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα σταθώ σε ένα και μόνο σημείο το οποίο πραγματικά δεν ξέρω πόσοι το παρατήρησαν… Στη «περίπτωση των πυροπλήκτων» επισημαίνεται ότι «σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των πυρόπληκτων στην Ηλεία οι οποίοι υποτίθεται ότι δεν έλαβαν αποζημιώσεις για τις Πυρκαγιές 2021». Αλήθεια τι εννοούν στο υπουργείο με τον όρο «υποτίθεται ότι δεν έλαβαν»;

Τα ζητήματα της Ηλείας
Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της Ηλείας έχει να κάνει με την ανάπτυξη αλλά και την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα. Ο Λ. Αυγενάκης ενημέρωσε για τα χρήματα τα οποία έχουν δοθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το Νομό, ωστόσο θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν θα μπορούσε να μας πει, για το πόσα χρήματα λαμβάνουν άλλες περιοχές- νομοί που έχουν ως βασικό τους πυλώνα ανάπτυξης τον πρωτογενή τομέα.

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα
Η «Πρώτη» φιλοξένησε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο»… Μάλιστα για πρώτη φορά δεχτήκαμε άπειρα τηλέφωνα και επισημάνσεις όχι για εκείνα τα οποία ειπώθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, αλλά για το όσα ειπώθηκαν από τον Δημοτικό Σύμβουλο – πρώην αντιδήμαρχο Μαρίνο Αχτύπη. Κάτι μου λέει ότι προσεχώς θα υπάρξουν και απαντήσεις!

Ήταν κομματική η εκδήλωση;
Βλέποντας τις φωτογραφίες από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Ηλείας ο Λευτέρης Αυγενάκης, μου γεννήθηκε η ειλικρινής απορία: η εκδήλωση ήταν κομματική ή προς ενημέρωση των αγροτικών φορέων;

Από πού ψωνίζει φέτα ο πρωθυπουργός;
Μια συγκεκριμένη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή προκάλεσε πολλές απορίες. Ήταν η στιγμή που θέλησε να αναφερθεί, «πικάροντας» τον Στέφανο Κασσελάκη, στην τιμή της… φέτας. «Άκουσα τον αρχηγό σας» είπε ο Μητσοτάκης «να μας λέει πόσο κάνει η φέτα, ότι η φέτα, λέει, στην Ελλάδα είναι ακριβότερη» και πρόσθεσε: «Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία: 6,28 στην Ελλάδα, 8,98 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 8,68 στην Ισπανία, 10,63 στην Πορτογαλία». Μετά το τέλος της ομιλίας του, πάντως, στο περιστύλιο την Βουλής το ερώτημα που «βασάνιζε» τα «πηγαδάκια», ψάχνοντας απάντηση, ήταν το από πού ψωνίζει φέτα ο πρωθυπουργός…

«Τα έκαναν μαντάρα όλα»
Σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και πρόεδρος της ένωσης Eurometaux, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Αναφερόμενος στο έργο της τρέχουσας Επιτροπής, ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς τη χαρακτήρισε ως τη «χειρότερη που υπήρξε ποτέ». «Σύμφωνα με όλους τους γνωρίζοντες, όλους όσοι έχουν ασχοληθεί με τα ευρωπαϊκά θέματα και ξέρουν τι σημαίνουν Βρυξέλλες, θεωρείται η χειρότερη επιτροπή που έχει υπάρξει από την ίδρυση της ευρωπαϊκής κοινότητας άνθρακα και χάλυβα στη Ρώμη το 1956. Χειρότερη δεν έχει υπάρξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίoς. «Είχαν ως μοναδικό θέμα την πράσινη μετάβαση, αλλά τα έκαναν μαντάρα όλα», πρόσθεσε.

Ο «κόκκινος» Σκρέκας
Τελικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να πείσει πως αντιμετωπίζει την ακρίβεια. Ακόμη και να …συμφωνήσει με το ΚΚΕ! Το έκανε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας, στην Βουλή και στην συζήτηση νομοσχεδίου για την προστασία του καταναλωτή. Όπως δήλωσε «ο μόνος, ο οποίος είπε την αλήθεια εδώ μέσα είναι ένα Κόμμα το οποίο δεν ασπάζεται την Ελεύθερη Οικονομία ούτε τον Καπιταλισμό. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ