Προκήρυξη λογοτεχνικού διαγωνισμού από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Τον 5ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό προκηρύσσει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας στις κατηγορίες πεζογραφίας, ποίησης, θεατρικού έργου και δοκιμίου. Το θέμα του διαγωνισμού είναι η επανάσταση του 1821.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας.

Η προθεσμία είναι ως την Παρασκευή 29 Μαΐου. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται αποδεκτή. Οι συμμετοχές αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης (Αριστομένους 33, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 4ος όροφος). Με απλή και όχι συστημένη αλληλογραφία, ή κατατίθενται στη γραμματεία της Βιβλιοθήκης τις εργάσιμες ημέρες και

Κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες του Διαγωνισμού με: μια ποιητική συλλογή (από 1 έως 5 ποιήματα) ή/ και ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις) ή/ και ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και ένα απόσπασμα θεατρικού έργου/ή και μονόπρακτο (έως 2.000 λέξεις). Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση. 

Τα έργα πρέπει να υποβληθούν δακτυλογραφημένα και όχι χειρόγραφα σε 3 ξεχωριστά αριθμημένα αντίτυπα. Στο εξώφυλλο του κάθε αριθμημένου αντιτύπου θα αναφέρεται το ψευδώνυμο, ο τίτλος του έργου, το είδος (ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, απόσπασμα θεατρικού). Θα συνοδεύονται από κλειστό φάκελο, μέσα στον οποίο θα αναφέρονται τα πραγματικά στοιχεία του δημιουργού:

Το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, τα τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό και κινητό), το email, η επαρκώς τεκμηριωμένη, σχέση του με την περιοχή της Μεσσηνίας. Τόπος καταγωγής, τόπος κατοικίας, οικογενειακή σχέση). Στην εξωτερική όψη και των δύο φακέλων (τόσο του κλειστού φακέλου με τα ατομικά στοιχεία όσο και του φακέλου που θα περιέχει τα έργα και τον κλειστό φάκελο). Θα πρέπει να αναγράφονται μόνο ο τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.

Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται να απονείμει σε κάθε σκέλος του Διαγωνισμού βραβεία, επαίνους ή να μην απονείμει καμία διάκριση. Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική. Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του Διαγωνισμού. Την εκ προοιμίου συναίνεση στην ενδεχόμενη έκδοση μέρους ή του συνόλου των συμμετοχών από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Σεπτέμβριο 2021 και θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: 27210 96818 (κ. Παπαδοπούλου, κ. Σακκέτα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@vivlkkal.mes.sch.gr.

πηγη: eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ