Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔιονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Το συμβολικό δώρο στα παιδιά του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και...

Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Το συμβολικό δώρο στα παιδιά του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και η βραδιά αστροπαρατήρησης

*Θετική ανταπόκριση από το διακεκριμένο Ηλείο επιστήμονα κ. Χρήστο Ευθυμιόπουλο

Ένα συμβολικό δώρο, με την ευχή “πάντοτε να κοιτάζουν ψηλά!”, προσέφερε στα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ζαχάρως η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η κα Αυγερινοπούλου επέλεξε ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο  για τους μικρούς μαθητές του Κέντρου και πριν λίγες ημέρες το παρέδωσε στον φιλόξενο χώρο του ΚΔΑΠ, στο Ξηροχώρι.

Μιλώντας με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζαχάρως κ. Γιώργο Τριγάζη, το προσωπικό του ΚΔΑΠ και τα παιδιά, η Ηλεία Βουλευτής στάθηκε στην σημασία που έχει η γνωριμία με την αστροπαρατήρηση και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν μικροί, αλλά και μεγάλοι, για τον άγνωστο κόσμο του σύμπαντος. Παράλληλα, όπως είπε, αποτελεί και έναν πρωτότυπο, ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο για απόκτηση γνώσεων.

Η Ηλεία Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ενδιαφέρουσες δράσεις που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η Αστρονομική Εταιρεία Ηλείας «Βέγας», αλλά και σε ιδιαίτερα σημαντικούς Ηλείους επιστήμονες, όπως τον αείμνηστο Διονύση Σιμόπουλο, επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένο για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, από τον Γρύλλο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και τον καταγόμενο από την Ζαχάρω, κ. Χρήστο Ευθυμιόπουλο, Φυσικό, καθηγητή στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάντοβα της Ιταλίας, μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας.

Μάλιστα, η κα Αυγερινοπούλου έχει έρθει σε επικοινωνία τόσο με τα μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας Ηλείας όσο και με τον κ. Ευθυμιόπουλο, οι οποίοι με μεγάλη χαρά αποδέχθηκαν την πρότασή της για την διοργάνωση, το φετινό καλοκαίρι, μιας βραδιάς αστροπαρατήρησης στην περιοχή της Ζαχάρως, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν, εκτός από τα παιδιά του ΚΔΑΠ, και όποιοι άλλοι επιθυμούν να ζήσουν μια μαγική βραδιά. Ο κ. Ευθυμιόπουλος μάλιστα, θα ταξιδέψει από την Ιταλία για αυτή την διοργάνωση,  χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική αυτή την πρωτοβουλία της κας. Αυγερινοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ