Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΟ ΣΥΡΙΖΑ θέλει νέες περιπέτειες με την Πατρών-Πύργου

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νέες περιπέτειες με την Πατρών-Πύργου

Του Νίκου Καλάκου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΝΔ

Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε ομιλία στον Πύργο, κατά τη διάρκεια της οποίας έταξε ως συνήθως τα πάντα και στους πάντες. Για μία ακόμα φορά επιδόθηκε σε μια ακατάσχετη παροχολογία και μοίρασε αφειδώς υποσχέσεις στους πολίτες της Ηλείας, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια.

Δεν θα έδινε κανένας σημασία όμως αν δεν αναφερόταν στο μεγαλύτερο έργο που γίνεται σήμερα στην Ηλεία, χάρη στη Νέα Δημοκρατία, και δεν είναι άλλο από την Πατρών-Πύργου. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα βάλει «ένα τέλος στις παλινωδίες στα έργα των οδικών αξόνων Πάτρα-Πύργος, Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα και Αρχαία Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη», τονίζοντας ότι έχουν ήδη τεράστιες καθυστερήσεις και πρέπει να γίνουν χωρίς διόδια.

Τι ακριβώς θα κάνει, δηλαδή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την Πατρών-Πύργου; Θα καταργήσει τα διόδια και τη σύμβαση με την «Ολυμπία Οδό», που έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή;

Θα σταματήσει το εκτελούμενο έργο και θα μας οδηγήσει ξανά στις εποχές του αλήστου μνήμης «κουμπάρου» Καλογρίτσα και των οκτώ εργολαβιών σε έναν δρόμο 75 χλμ;

Καλό θα είναι ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν με την Πατρών-Πύργου, ώστε να ξέρουν οι πολίτες της Ηλείας προτού ψηφίσουν ποια είναι η θέση τους.

Όσον αφορά το οδικό τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, που ξαφνικά θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πρώτη μετά από 12 χρόνια  που έδωσε εντολή για εκπόνηση μελέτης ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες κατασκευής. Με τον Σπίρτζη υπουργό, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα!

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τους οδικούς άξονες είναι καθαρή και χωρίς μισόλογα: Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος θα είναι έτοιμος το 2025 ως τμήμα της Ολυμπίας Οδού και, εφόσον το επιτρέψουν οι νομικοί και περιβαλλοντικοί περιορισμοί στη νότια Ηλεία, θα ακολουθήσει η κατασκευή και του τμήματος ως την Τσακώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξαναπαίξει επικίνδυνα παιχνίδια με την Πατρών-Πύργου, αλλά ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου δεν ξαναγυρίζει πίσω. Θα ανανεώσει την εντολή του και την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ