Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 22 Μαίου

Κατά ριπάς 22 Μαίου

Στην Ηλεία ο Κασσελάκης

Οι φήμες λένε ότι στην Ηλεία αναμένεται να βρεθεί σύμφωνα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 26-26 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλη την χώρα. Οι φήμες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στην Αμαλιάδα στο πλαίσιο της έκθεση «Κερνάμε Ελλάδα» όπου θα έχει συνομιλίες με επαγγελματίες και απλούς πολίτες. Μένει να δούμε εάν θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Νομό και εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν!

Τρυφερή ανάρτηση

Με μία τρυφερή ανάρτηση στα social media, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ευχηθεί στον γιο του, Κωνσταντίνο, για την γιορτή του.

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε στο Instagram, φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με τον γιο του Κωνσταντίνο, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. «Χρόνια πολλά στον καλύτερο συμπαίκτη μου», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνόδευσε τη λεζάντα της φωτογραφίας με μία καρδούλα.

Πήρε και το γλυκάκι του

Το διάβασα και με έκανε να χαμογελάσω,  καθώς σκέφτηκα το πόσο φιλόξενοι και ευγενικοί είμαστε τελικά σε αυτή τη χώρα! Με την ιδιοκτήτρια της γνωστής καντίνας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, την κα. Γιάννα, είχε χθες μια σύντομη συνομιλία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Η κα. Γιάννα ευχήθηκε χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό για την ονομαστική εορτή του γιου του, Κωνσταντίνου, ενώ τον κέρασε ένα γλυκό επ’ ευκαιρία της εορτής της κόρης της, Ελένης. … Δυστυχώς βέβαια η κα. Γιάννα γλυκάκι δεν έλαβε από τον πρωθυπουργό!

Αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος

Σε λειτουργία βρίσκεται από χθες η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητήσουν τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος.

Μόλις 65 πολίτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον αμφισβητώντας τον φόρο, που τους έχει βεβαιωθεί, από την έναρξη της υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Το «άδειασμα» στον Άδωνι
Να συγκεράσει δύο απολύτως αντικρουόμενες ανάγκες προσπαθεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, προκειμένου αφενός να μη δώσει το λάθος μήνυμα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ σε σχέση με τη Βόρεια και αφετέρου να μην εξαγριώσει περισσότερο τους συντηρητικούς ψηφοφόρους τους. Προχθές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης αναγκάστηκε να «μαζέψει» τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη που είπαν, ο πρώτος ότι ο πρωθυπουργός δεν θα διστάσει να καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ο δεύτερος ότι θα ήθελε να γυρίσουν τα πράγματα στην κατάσταση προ των Πρεσπών, λέγοντας ότι η συμφωνία δεν καταργείται, δεν καταγγέλλεται αλλά θα αξιολογηθούν οι περαιτέρω κινήσεις της Αθήνας αλλά και ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάει κόντρα στα διεθνώς κυρωθέντα.

Δεν τα πήγε και… πολύ καλά
Μάλλον δεν τα πήγε και …πολύ καλά το νομοσχέδιο του Κώστα Σκρέκα το οποίο τιτλοδότηση «για τη προστασία του καταναλωτή» στην Βουλή και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που συζητήθηκε. Βέβαια το ψήφισαν οι γαλάζιοι βουλευτές αλλά άκουσε τα «εξ αμάξης» από τους περισσότερους αρμόδιους φορείς. Σκληρή κριτική για νομοσχέδιο που δεν βελτιώνει τίποτε στην αγορά και την ακρίβεια έκανε το Ινστιτούτο Καταναλωτή, ο Σύνδεσμος Λιανικών Πωλήσεων, οι εκπρόσωποι των εμπόρων ακόμη και οι …υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου!

Τι άλλο να κάνουν;
Άλλοι κάνουν βίντεο στο TikTok, άλλοι ποζάρουν με σκυλάκια και άλλοι βγάζουν τραγούδια. Οι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές 2024 έχουν επιστρατεύσει κάθε πιθανό μέσο (ξεπερνώντας το όριο της γραφικότητας) προκειμένου να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους στηρίξουν στην κάλπη. Κάπως έτσι, ακούσαμε και το… τραγούδι για το ΜέΡΑ25, το οποίο δίνει μάχη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να μπει στο ευρωκοινοβούλιο. Με στίχους όπως «με τον Γιάνη και ποιος μας πιάνει…» και «όσοι λέτε για αποχή, από μένα ένα Χ…», ο Βαρουφάκης με τραγούδι που θα μπορούσε να είναι υποψήφιο στη… Εurovision κατάφερε να γίνει viral. Σημειώνεται ότι το τραγούδι δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter (X) ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25, Δημήτρης Ιωακειμίδης, ο οποίος επιμελήθηκε το βίντεο κλιπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ