Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΔικαστικό Μέγαρο Ηλείας: Παραμένουν τα προβλήματα και μετά τις εργασίες συντήρησης

Δικαστικό Μέγαρο Ηλείας: Παραμένουν τα προβλήματα και μετά τις εργασίες συντήρησης

Οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ηλείας έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο ορισμένα προβλήματα παραμένουν, προκαλώντας όπως είναι φυσικό τον προβληματισμό των επισκεπτών. Στον αίθριο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου παραμένουν τα παλιά σιδερένια κουφώματα τα οποία αντικαταστάθηκαν, ενώ και ο χώρος των τουαλετών που βρίσκεται στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου χρίζει περεταίρω προσοχής και καθαριότητας.
Ο λόγος που στον αίθριο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Ηλείας παραμένουν τα παλιά σιδερένια κουφώματα είναι γιατί δεν μπορούσαν να πεταχτούν ή να δοθούν χωρίς κάποιο αντίτιμο, καθώς αποτελούν περιουσία του δημοσίου και έπρεπε να βγουν σε δημοπρασία την οποία πραγματοποίησε το τελωνείο Πατρών… Ανάδοχος της δημοπρασίας αναδείχθηκε η εταιρεία «Άγγελος Κατσούλης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» με έδρα τον Ασπρόπυργο, η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει πάει να παραλάβει το υλικό το οποίο μένει συγκεντρωμένο και ανέρχεται σε δύο (2) τόνους. Μάλιστα έχει υπάρξει και σχετική ενημέρωση προς την εταιρεία, ότι οφείλει να παραλάβει το υλικό το οποίο «φιλοξενείται» στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει προσεχώς.
Ένα άλλο μεγάλο «αγκάθι» ακόμα και για τους εργαζόμενους του Δικαστικού Μεγάρου Ηλείας- στο Πύργο, είναι η κατάσταση στις τουαλέτες που βρίσκονται στο υπόγειο. Δυστυχώς οι τουαλέτες, τον καθαρισμό των οποίων έχει αναλάβει συνεργείο καθαρισμού που καθημερινά πραγματοποιεί τις απαιτούμενες εργασίες, είναι σε αρκετά άσχημη κατάσταση- καθώς χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό και όχι μόνο από τους έχοντες εργασία στο χώρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ορισμένοι γνωστοί- άγνωστοι, εκτός από το να λερώνουν τον χώρο, με οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί… να προχωρούν και σε μία σειρά από βανδαλισμούς, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγιεινή αλλά και για την εικόνα του χώρου αυτού. Ακόμα και οι εργαζόμενοι του Δικαστικού Μεγάρου σχεδόν σε καθημερινή βάση πηγαίνουν προκειμένου να ρίξουν απολυμαντικά στον χώρο της τουαλέτας ενώ όπως επισημαίνουν ο μοναδικός τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι να πάψει ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελεί δημόσιο ουρητήριο- όπως είχε γίνει κατά την περίοδο του κορωνοϊού όπου εισέρχονταν αποκλειστικά και μόνο όσοι είχαν εργασία στο Δικαστικό Μέγαρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ