Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 13 Ιουνίου

Κατά ριπάς 13 Ιουνίου

Η αλαζονεία των μικρομεσαίων και των μικρών Ι

Μέχρι τώρα στηλιτεύαμε την αλαζονεία της εξουσίας. Τώρα έχουμε την κενολογία και την αλαζονεία των μικρομεσαίων και των μικρών. Ο πρωθυπουργός απολογήθηκε. Παραδέχτηκε ότι το κόμμα του δεν έπιασε το στόχο που είχε θέσει, αναγνώρισε ότι οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την κυβερνητική πολιτική και υποσχέθηκε βελτιωτικές κινήσεις. Αυτά από τον αρχηγό που το κόμμα του, αν και σε μεγάλη πτώση, εξακολουθεί να είναι πρώτο και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Η αλαζονεία των μικρομεσαίων και των μικρών ΙΙ

Αντίθετα, από τις πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη απουσιάζει εντελώς η στοιχειώδης αυτοκριτική. Το κόμμα του είχε νέα μείωση του ποσοστού του(το 18% των εθνικών εκλογών έγινε 15% στις ευρωεκλογές), αλλά ο αρχηγός(που-υποτίθεται-ήρθε για να σταματήσει την κατρακύλα) τα μόνο που είπε είναι  «δεν έχω τύψεις για τίποτα», ότι «ήρθα για να μείνω» και ότι «σύντομα θα είμαστε πλειοψηφία». Και έφυγε για διακοπές.

Η αλαζονεία των μικρομεσαίων και των μικρών ΙΙΙ

Αλλά και στην πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη δεν υπάρχει  ίχνος αυτοκριτικής. Το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, σε πολύ ευνοϊκές συνθήκες (μεγάλη πτώση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη χειρότερη εκλογική στιγμή του) ούτε τη δεύτερη θέση κατέκτησε και το ποσοστό του(13%) παρέμεινε καχεκτικό. Όμως, ο  αρχηγός του κατέφυγε σε ερμηνευτικές αλχημείες,  για να πει στους οπαδούς του ότι «αυξήσαμε τα ποσοστά μας» και να υποσχεθεί(ξανά) ότι θα φτιάξει «εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Αντί

Δηλαδή, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης, αντί να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους για το αρνητικό αποτέλεσμα, αντί να παραδεχτούν ότι  τους παραμύθιαζαν προεκλογικά με «στόχους» και «νίκες», τους τάζουν «πλειοψηφία σύντομα»(ο Κασσελάκης) και «διακυβέρνηση»(ο Ανδρουλάκης).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ