Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΠερισσότεροι από 330 συμπολίτες μας συμμετείχαν στη δωρεάν δράση Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας

Περισσότεροι από 330 συμπολίτες μας συμμετείχαν στη δωρεάν δράση Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Τη δωρεάν δράση Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας την οποία διοργάνωσε για μία εβδομάδα ο Δήμος Ήλιδας μέσω του ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει, αγκάλιασε η τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου, αφού 332 άτομα ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στο κάλεσμα κλείνοντας το ραντεβού τους.

O Δήμος Ήλιδας στο πλαίσιο της εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και σε αγαστή συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε από τις 15 έως και τις 21 Μαΐου τις δωρεάν μετρήσεις, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 257 άτομα είχαν φυσιολογική μέτρηση, 60 άτομα βρέθηκαν με οστεοπενία και 15 άτομα με οστεοπόρωση, στη συντριπτική πλειοψηφία τους γυναίκες.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλους, τόνισε μετά το τέλος της δράσης: «Η υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής ιατρικής ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των συμπολιτών μας στο πρόγραμμα δείχνει την σπουδαιότητα των δράσεων πρόληψης για την υγεία, και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο μας. Ευχαριστούμε θερμά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων για τη στήριξη του έργου του ΚΕΠ Υγείας, με το οποίο θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην προώθηση της ιδέας της πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε: «Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο. Η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Ήλιδας είναι πολύ μεγάλη και διαρκώς περισσότεροι πολίτες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δωρεάν προγράμματα, το οποίο μας γεμίζει χαρά και θέληση να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις που προάγουν την υγεία των πολιτών. Με αυτή τη δράση ο Δήμος της Ηλείας ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και δείχνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ