Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟργή για τον δολοφόνο

Οργή για τον δολοφόνο

Την Παρασκευή η απολογία του 37χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής

Τα στοιχεία της νεκροψίας- νεκροτομής στην σορό της 11χρονης

Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της αδικοχαμένης Βασιλικής προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 37χρονο δράστη – Σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Δικαστηρίων

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας μετέβησαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέας μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου κατά την μεταφορά του δράστη Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα η κηδεία της 11χρονης εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς

Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για την παλιότερη υπόθεση βιασμού 14χρονης ανήλικης από τον 37χρονο για την οποία αφέθηκε ελεύθερος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, αρπαγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών, οπλοφορία και οπλοχρησία και απόπειρα βιασμού ανηλίκου ασκήθηκε στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής.

Ο 37χρονος, χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας για τις πράξεις για τις οποίες βαρύνεται.

Ανακριτής και Εισαγγελέας αναγκάστηκαν χθες το μεσημέρι, να μεταβούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, καθώς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της 11χρονης Βασιλικής οι οποίοι επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 37χρονος καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 11χρονης.

Ο 37χρονος, μεταφέρθηκε αρχικά στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, στις 12:30 περίπου το μεσημέρι, όπου ομάδα εξαγριωμένων ατόμων επιτέθηκαν αμέσως μόλις το όχημα της αστυνομίας σταμάτησε επί της οδού Μπιζανίου, προκειμένου να αποβιβαστεί ο δράστης.

Το εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε κατά του 37χρονου, πριν καν αυτός προλάβει να αποβιβαστεί από το όχημα, με τους αστυνομικούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουν τα «χειρότερα».

Το όχημα της Αστυνομίας το οποίο μετάφερε τον 37χρονο αναγκάστηκε να αποχωρήσει, επιστρέφοντας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ωστόσο κανένας από τους συγκεντρωμένους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο δεν αποχωρούσε, κάτι το οποίο οδήγησε την Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα στην απόφαση να μεταβούν οι ίδιοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας προκειμένου να αποφευχθούν και νέα επεισόδια.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν επιτακτικά από τους αστυνομικούς να τους αφήσουν να «πάρουν το νόμο στα χέρια τους» τιμωρώντας το δράστη της δολοφονίας της 11χρονης, κάτι το οποίο σαφώς και δεν έγινε!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των συγκεντρωμένων πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, ένας άνδρας προκάλεσε ζημιές σε κατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία δικαστηρίων, σπάζοντας τη τζαμαρία.

Εκτός από τις φθορές που προκλήθηκαν στο χώρο του καταστήματος, άτομα τα οποία ήταν συγκεντρωμένα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, έσπασαν κλαδιά από τα δέντρα τα οποία υπάρχουν στην πλατεία, δημιουργώντας ρόπαλα, με μοναδικό σκοπό να επιτεθούν στον δράστη, την ώρα που εκείνος θα έφτανε εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, ο τόπος της απολογίας  του 37χρονου, καθώς εκφράζονται φόβοι και για νέα επεισόδια.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ο ιατροδικαστής, Ανδρέας Γκότσης, ολοκλήρωσε χθες το πρωί τη νεκροψία- νεκροτομή στην σορό της 11χρονης Βασιλικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε πως η 11χρονη είχε χτυπηθεί μέχρι θανάτου με αιχμηρό αντικείμενο, που δεν αποκλείεται να είναι και κατσαβίδι όπως υποστήριξε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Η 11χρονη έφερε αρκετά τραύματα, δύο εξ αυτών έπληξαν βασικά ζωτικά όργανα την καρδιά και τη σπλήνα, ενώ υπάρχει και ένα τραύμα στην περιοχή της αριστερής ωμοπλάτης. Αυτό στον θώρακα, που ήταν στο ύψος της καρδιάς,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ήταν και το θανατηφόρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των χτυπημάτων που δέχτηκε η 11χρονη ήταν στην αριστερή μεριά του σώματος της, γεγονός που δηλώνει ότι η αριστερή πλευρά της, βρισκόταν πλησιέστερα στο δράστη ο οποίος φαίνεται να χτύπησε με το κατσαβίδι την 11χρονη ενώ βρισκόταν στην θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του. Για να έχει ωστόσο ο ιατροδικαστής Πάτρας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόση ώρα έζησε η 11χρονη μετά τα πλήγματα που δέχθηκε, έλαβε δείγματα για τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Παράλληλα, δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης, πριν τη δολοφονία της.

Το παρελθόν του 37χρονου

Με περιοριστικούς όρους ήταν ελεύθερος ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 με την κατηγορία του βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίος μάλιστα είναι πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής.

Το 2020, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο στη Ζάκυνθο, αλλά είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Έτσι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους ήταν να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Με την αναστολή της ποινής, ο 37χρονος δολοφόνος δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. Ο νόμος τότε του επέτρεπε να παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς τρόπους, ωστόσο αν δικαζόταν σήμερα θα έμπαινε στη φυλακή.

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής, έχοντας παραμείνει ουσιαστικά ατιμώρητος για τον βιασμό ενός 14χρονου παιδιού, σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, παιδί της εξαδέλφης του.

Παρέμβαση του Άρειου Πάγου

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, για την υπόθεση βιασμού της 14χρονης ανήλικης από τον 37χρονο Κ.Κ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών για βιασμό ανήλικης και έτσι προχώρησε στη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής είχαμε χθες.

Ειδικότερα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία αφέθηκε ελεύθερος παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, ο δολοφόνος της εντεκάχρονης της οποίας η υπόθεση έχει προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας. Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονης ανήλικης.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο. Δηλαδή, τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή, να σημειωθεί ότι στην έδρα ήταν τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παρ΄ όλα αυτά και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Όλα όσα συνέβησαν στην 11χρονη Βασιλική από την Μυρτιά περιγράφονται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Συνελήφθη, χθες το απόγευμα (σ.σ. Δευτέρα 10/06), στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, στις 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης, με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος στις 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σωρό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας επεσήμανε: «Ένα ειδεχθές έγκλημα που μας ξύπνησε μνήμες του τετραπλού φονικού της Ανδραβίδας. Επανάληψη στιγμών και εικόνων που όπως και τότε έτσι και τώρα “λύγισαν” ακόμα και τους πιο έμπειρους συναδέλφους. Ένα μικρό παιδί, μια αθώα ψυχή μαρτύρησε στα χέρια κάποιου εγκληματία που κάποιοι αποφάσισαν να τον αφήσουν εκτός φυλακής, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους, όταν το αρρωστημένο του μυαλό το 2017 τον είχε οδηγήσει στο να ασελγήσει σε ανήλικο θύμα. Είναι στιγμές που δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς την φρίκη και τον αποτροπιασμό και αυτή είναι πραγματικά μια τέτοια στιγμή. 

  Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υ.Α Πύργου και της Ο.Π.Κ.Ε που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν την δήλωση εξαφάνισης με την δέουσα προσοχή και με γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες εντόπισαν τον δράστη, τον προσήγαγαν και εν συνεχεία απέσπασαν την ομολογία του. Πολύτιμη υπήρξε επίσης η συνεισφορά του Γ.Ε.Ε Ήλιδας και Πύργου καθώς και του Τ.Α Ήλιδας που έσπευσαν απο την πρώτη στιγμή στο σημείο και συνέβαλαν τα μέγιστα στην διασφάλιση πολύτιμων αποδεικτικών στοιχείων. Ο λόγος πλέον περνά στην δικαιοσύνη.

Καλό παράδεισο στο αγγελούδι».

Σήμερα η κηδεία

Η τελευταία πράξη του δράματος, θα γραφτεί σήμερα για την οικογένεια της 11χρονης Βασιλικής. Η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής θα τελεστεί σήμερα -Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 6:00μ.μ. εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς, όπου θα την αποχαιρετήσουν οι γονείς της, Χρήστος  και  Ιουλία, τα αδέλφια της Οδυσσέας, Θεοδώρα και ο μικρότερος αβάπτιστος αδελφός της, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Οργή για τον δολοφόνο

Την Παρασκευή η απολογία του 37χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής

Τα στοιχεία της νεκροψίας- νεκροτομής στην σορό της 11χρονης

Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της αδικοχαμένης Βασιλικής προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 37χρονο δράστη – Σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Δικαστηρίων

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας μετέβησαν Ανακρίτρια και Εισαγγελέας μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου κατά την μεταφορά του δράστη Σήμερα στις 6:00 το απόγευμα η κηδεία της 11χρονης εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς

Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για την παλιότερη υπόθεση βιασμού 14χρονης ανήλικης από τον 37χρονο για την οποία αφέθηκε ελεύθερος

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, αρπαγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών, οπλοφορία και οπλοχρησία και απόπειρα βιασμού ανηλίκου ασκήθηκε στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής.

Ο 37χρονος, χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας για τις πράξεις για τις οποίες βαρύνεται.

Ανακριτής και Εισαγγελέας αναγκάστηκαν χθες το μεσημέρι, να μεταβούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, καθώς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της 11χρονης Βασιλικής οι οποίοι επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 37χρονος καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της 11χρονης.

Ο 37χρονος, μεταφέρθηκε αρχικά στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, στις 12:30 περίπου το μεσημέρι, όπου ομάδα εξαγριωμένων ατόμων επιτέθηκαν αμέσως μόλις το όχημα της αστυνομίας σταμάτησε επί της οδού Μπιζανίου, προκειμένου να αποβιβαστεί ο δράστης.

Το εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε κατά του 37χρονου, πριν καν αυτός προλάβει να αποβιβαστεί από το όχημα, με τους αστυνομικούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουν τα «χειρότερα».

Το όχημα της Αστυνομίας το οποίο μετάφερε τον 37χρονο αναγκάστηκε να αποχωρήσει, επιστρέφοντας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ωστόσο κανένας από τους συγκεντρωμένους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο δεν αποχωρούσε, κάτι το οποίο οδήγησε την Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα στην απόφαση να μεταβούν οι ίδιοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας προκειμένου να αποφευχθούν και νέα επεισόδια.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν επιτακτικά από τους αστυνομικούς να τους αφήσουν να «πάρουν το νόμο στα χέρια τους» τιμωρώντας το δράστη της δολοφονίας της 11χρονης, κάτι το οποίο σαφώς και δεν έγινε!

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των συγκεντρωμένων πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου, ένας άνδρας προκάλεσε ζημιές σε κατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία δικαστηρίων, σπάζοντας τη τζαμαρία.

Εκτός από τις φθορές που προκλήθηκαν στο χώρο του καταστήματος, άτομα τα οποία ήταν συγκεντρωμένα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, έσπασαν κλαδιά από τα δέντρα τα οποία υπάρχουν στην πλατεία, δημιουργώντας ρόπαλα, με μοναδικό σκοπό να επιτεθούν στον δράστη, την ώρα που εκείνος θα έφτανε εκ νέου στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί, ο τόπος της απολογίας  του 37χρονου, καθώς εκφράζονται φόβοι και για νέα επεισόδια.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ο ιατροδικαστής, Ανδρέας Γκότσης, ολοκλήρωσε χθες το πρωί τη νεκροψία- νεκροτομή στην σορό της 11χρονης Βασιλικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε πως η 11χρονη είχε χτυπηθεί μέχρι θανάτου με αιχμηρό αντικείμενο, που δεν αποκλείεται να είναι και κατσαβίδι όπως υποστήριξε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος.

Η 11χρονη έφερε αρκετά τραύματα, δύο εξ αυτών έπληξαν βασικά ζωτικά όργανα την καρδιά και τη σπλήνα, ενώ υπάρχει και ένα τραύμα στην περιοχή της αριστερής ωμοπλάτης. Αυτό στον θώρακα, που ήταν στο ύψος της καρδιάς,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ήταν και το θανατηφόρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των χτυπημάτων που δέχτηκε η 11χρονη ήταν στην αριστερή μεριά του σώματος της, γεγονός που δηλώνει ότι η αριστερή πλευρά της, βρισκόταν πλησιέστερα στο δράστη ο οποίος φαίνεται να χτύπησε με το κατσαβίδι την 11χρονη ενώ βρισκόταν στην θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του. Για να έχει ωστόσο ο ιατροδικαστής Πάτρας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόση ώρα έζησε η 11χρονη μετά τα πλήγματα που δέχθηκε, έλαβε δείγματα για τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Παράλληλα, δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης, πριν τη δολοφονία της.

Το παρελθόν του 37χρονου

Με περιοριστικούς όρους ήταν ελεύθερος ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά.

Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 με την κατηγορία του βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίος μάλιστα είναι πρώτη ξαδέρφη του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής.

Το 2020, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το δικαστήριο στη Ζάκυνθο, αλλά είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Έτσι, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους ήταν να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Με την αναστολή της ποινής, ο 37χρονος δολοφόνος δεν μπήκε ποτέ στη φυλακή. Ο νόμος τότε του επέτρεπε να παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς τρόπους, ωστόσο αν δικαζόταν σήμερα θα έμπαινε στη φυλακή.

Έτσι, το βράδυ της Κυριακής, έχοντας παραμείνει ουσιαστικά ατιμώρητος για τον βιασμό ενός 14χρονου παιδιού, σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, παιδί της εξαδέλφης του.

Παρέμβαση του Άρειου Πάγου

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, για την υπόθεση βιασμού της 14χρονης ανήλικης από τον 37χρονο Κ.Κ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών για βιασμό ανήλικης και έτσι προχώρησε στη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής είχαμε χθες.

Ειδικότερα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία αφέθηκε ελεύθερος παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό, ο δολοφόνος της εντεκάχρονης της οποίας η υπόθεση έχει προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας. Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 καταδικάστηκε για βιασμό 14χρονης ανήλικης.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο. Δηλαδή, τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή, να σημειωθεί ότι στην έδρα ήταν τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παρ΄ όλα αυτά και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Όλα όσα συνέβησαν στην 11χρονη Βασιλική από την Μυρτιά περιγράφονται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Συνελήφθη, χθες το απόγευμα (σ.σ. Δευτέρα 10/06), στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, στις 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης, με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος στις 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σωρό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας επεσήμανε: «Ένα ειδεχθές έγκλημα που μας ξύπνησε μνήμες του τετραπλού φονικού της Ανδραβίδας. Επανάληψη στιγμών και εικόνων που όπως και τότε έτσι και τώρα “λύγισαν” ακόμα και τους πιο έμπειρους συναδέλφους. Ένα μικρό παιδί, μια αθώα ψυχή μαρτύρησε στα χέρια κάποιου εγκληματία που κάποιοι αποφάσισαν να τον αφήσουν εκτός φυλακής, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους, όταν το αρρωστημένο του μυαλό το 2017 τον είχε οδηγήσει στο να ασελγήσει σε ανήλικο θύμα. Είναι στιγμές που δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς την φρίκη και τον αποτροπιασμό και αυτή είναι πραγματικά μια τέτοια στιγμή. 

  Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υ.Α Πύργου και της Ο.Π.Κ.Ε που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν την δήλωση εξαφάνισης με την δέουσα προσοχή και με γρήγορες και συντονισμένες ενέργειες εντόπισαν τον δράστη, τον προσήγαγαν και εν συνεχεία απέσπασαν την ομολογία του. Πολύτιμη υπήρξε επίσης η συνεισφορά του Γ.Ε.Ε Ήλιδας και Πύργου καθώς και του Τ.Α Ήλιδας που έσπευσαν απο την πρώτη στιγμή στο σημείο και συνέβαλαν τα μέγιστα στην διασφάλιση πολύτιμων αποδεικτικών στοιχείων. Ο λόγος πλέον περνά στην δικαιοσύνη.

Καλό παράδεισο στο αγγελούδι».

Σήμερα η κηδεία

Η τελευταία πράξη του δράματος, θα γραφτεί σήμερα για την οικογένεια της 11χρονης Βασιλικής. Η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής θα τελεστεί σήμερα -Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 6:00μ.μ. εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς, όπου θα την αποχαιρετήσουν οι γονείς της, Χρήστος  και  Ιουλία, τα αδέλφια της Οδυσσέας, Θεοδώρα και ο μικρότερος αβάπτιστος αδελφός της, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ