Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜεγάλες σε εύρος εργασίες καθαρισμού εκτελέστηκαν στο έργο που χρονολογείτο από...

Μεγάλες σε εύρος εργασίες καθαρισμού εκτελέστηκαν στο έργο που χρονολογείτο από το 1962: Αγνώριστο …το φράγμα Φλόκα!

Η κακοκαιρία προκάλεσε  δυσχέρειες και ζημιές σε μηχανήματα κατά τον καθαρισμό της λεκάνης του φράγματος

Αγνώριστο… έχει κυριολεκτικά γίνει το τελευταίο διάστημα το φράγμα του Αλφειού στο Φλόκα, λόγω των εργασιών καθαρισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε μεγάλη ακτίνα του σημαντικού αυτού έργου που χρονολογείται από το 1962!

Πρόκειται για παρεμβάσεις καθαρισμού που σύμφωνα με τους  κατοίκους της περιοχής,  αλλά και αρμοδίους για την εκτέλεση του έργου, έχουν να γίνουν  πολλά χρόνια  σε τέτοιο εύρος.

Ωστόσο λόγω και των ακραίων καιρικών φαινομένων, τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκαν δυσχέρειες κατά την είσοδο και παραμονή των μηχανημάτων στη λεκάνη του φράγματος, όπου υπήρχαν μεγάλες ποσότητες λάσπης, με συνέπεια  να  προκληθούν ζημιές οι οποίες αποκαταστάθηκαν.

Αυτό το διάστημα  εξάλλου γίνεται καθαρισμός στο δυτικό τμήμα των εγκαταστάσεων, στις οποίες πρόκειται να  τοποθετηθούν πέτρινοι όγκοι για τη σταθεροποίηση σημείων πρόσβασης.

Με τον καθαρισμό της κοίτης εντός του φράγματος αναμένεται να λάβει «ανάσα» ολόκληρο το έργο που επί σειρά ετών δέχεται μεγάλες πιέσεις από φερτά υλικά, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει πεδίο αντιπαράθεσης, όσον αφορά την άνοδο της στάθμης των υδάτων του Αλφειού και κατ’ επέκταση την πρόκληση πλημμύρων σε καλλιέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι το  σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται στο  πλαίσιο του έργου «Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Αλφειού», προϋπ. 5 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 25 επικίνδυνα σημεία κατά μήκος του ποταμού, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών, καλλιεργειών και υποδομών, στα όρια των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ