Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒασίλης Σπανάκης από το Επιμελητήριο Ηλείας: «Θετικός ο απολογισμός στον Νομό Ηλείας»

Βασίλης Σπανάκης από το Επιμελητήριο Ηλείας: «Θετικός ο απολογισμός στον Νομό Ηλείας»

Η περιοδεία του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στην Ηλεία ολοκληρώθηκε στο Επιμελητήριο Ηλείας όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Πριν την συνάντηση ο Βασίλης Σπανάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Ηλείας μαζί με τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και τον Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρη Αγγελή.
«Επισκεφθήκαμε σήμερα αρκετούς χώρους εργασίας, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταγράψουμε ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στην Ηλεία. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με Δημάρχους του Νομού και να συζητήσουμε για θέμα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση. Από την σημερινή περιοδεία βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα. Ο Νομός Ηλείας είναι ένας αναπτυσσόμενος Νομός. Έχει προοπτικές, τα τελευταία χρόνια έχει θετικό πρόσημο στους αριθμούς της απασχόλησης και πλέον έχουμε φύγει από τη μία πλευρά και έχουμε πάει στην άλλη. Εκεί που μιλούσαμε για υψηλά ποσοστά ανεργίας, που ξερνούσαν το 17% και για επιχειρήσεις που είχαν σημαντικά προβλήματα, τώρα μιλάμε για μία διαφορετική αγορά εργασίας, όπου το ποσοστό ανεργίας βαδίζει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν άλλου είδους πρόβλημα: ψάχνουν να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας. Το κυρίαρχο ζήτημα που τέθηκε σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες είναι πως θα βρεθούν εργαζόμενοι προκειμένου να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών και να ενισχυθεί κι άλλο η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Ηλείας. Άρα η αποστολή που έχουμε την επόμενη ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική και έχουμε αρκετές προτάσεις πάνω στο τραπέζι. Στον Νομό Ηλείας από το 2019 που ανέλαβε το τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 3.000 και πλέον οι θέσεις εργασίας. Επίσης, έχουν αυξηθεί οι επιχειρήσεις κατά 500 περίπου. Αυτό σημαίνει ότι ο απολογισμός σε ότι αφορά την αγορά εργασίας και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι θετικός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δουλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε τα αιτήματα και τα ζητήματα που απασχολούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης.
Τέλος, ζήτησε στήριξη στη ΝΔ στις ευρωεκλογές για να παραμείνει η Ελλάδα σταθερή και δυνατή στην Ευρώπη και να συνεχίσει να διεκδικεί περισσότερα, όπως ανέφερε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ