Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΒουλή – Πρόταση δυσπιστίας: Η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα...

Βουλή – Πρόταση δυσπιστίας: Η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη – «Δεν κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία»

Η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μιλά αυτή την ώρα στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που έχουν καταθέσει κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Κώστας Καραμανλής ένας από τους «πρωταγωνιστές» της τραγωδίας των Τεμπών παραιτήθηκε λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα όπου έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

Θέλω να σκύψω απόλυτο σεβασμό στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς και σε όλους όσους ήταν στα βαγόνια αλλά και στις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει άλλος που να θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα. Έχω αποφασίσει να τοποθετούμαι μόνο θεσμικά.

Απόλυτος σεβασμός σημαίνει και την συνειδητή αποχή από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και δεν υπάρχει κανείς άλλος που να μην επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα. Έχω λάβει μια απλή απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να τοποθετούμαι θεσμικά. «Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα ότι από τον Οκτώβριο είχε ζητήσει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. «Να συντάξουν κατηγορητήριο και να δούμε εδώ αν και ποια βάση έχει – με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θεσμικά εδώ στη βουλή».

Παραμένει στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης καθώς σχεδόν όλα τα κόμματα του καταλογίζουν και ποινικές ευθύνες.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναμένεται να αναφερθεί στην σύμβαση 717 και η ομιλία του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ