Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 28 Μαρτίου

Κατά ριπάς 28 Μαρτίου

Η τέταρτη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση της οποίας ξεκίνησε στη Βουλή, είναι η τέταρτη που καλείται να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις 7 Ιουλίου του 2019, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας. Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έτσι και αυτή, δεν αναμένεται να «καρποφορήσει», δηλαδή να χάσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη. Αυτό που στην ουσία συμβαίνει κάθε φορά είναι η ανάδειξη κάποιου συγκεκριμένου θέματος εκ μέρους της αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά είναι η «κοπτοραπτική» στις ηχητικές συνομιλίες στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ήταν το 2020. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Οκτωβρίου 2020 υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά τότε υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον πτωχευτικό κώδικα. Η δεύτερη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2022 από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», της πανδημίας του Covid-19 και της ακρίβειας. Η τρίτη πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2023 από τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι μετά τις δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

Μεταγραφή… εμπιστοσύνης
Εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εκφράζει ο ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη πρώην Σπαρτιάτης βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά της πρότασης μομφής και υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη γιατί η χώρα «χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση»!

Θα μας βάλουν να του ζητήσουμε συγγνώμη
Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε άλλο με το πως ο δικός μας θάνατος θα επηρεάσει τη ζωή του κάθε Κώστα Καραμανλή. Σε λίγο θα μας βάλουν να του ζητήσουμε συγγνώμη που οι θάνατοι των παιδιών του κατέστρεψαν την πολιτική καριέρα.

Τυχερός άνθρωπος
Τελικά, είναι πολύ τυχερός άνθρωπος ο Μητσοτάκης. Στην πιο δύσκολη, μέχρι τώρα, στιγμή του, πετάγεται ο Κασσελάκης και του προσφέρει ένα στήριγμα.

Αυτά συμβαίνουν όταν…
Όσοι μιλούν για «μπαζώματα» είναι για τα «μπάζα» είπε στην Βουλή Φλωρίδης. Αυτά συμβαίνουν όταν από συνταξιούχος πολιτικός στα αζήτητα, γίνεσαι τρολ υπέρ ΝΔ και αυτό σε οδηγεί στην υπουργοποίηση σου.

Εάν…
Εάν τα χρόνια της χρεοκοπίας, από το 2010 και μετά, γινόταν μια πραγματική έρευνα για το πόθεν έσχες όσων υπηρέτησαν στο Δημόσιο, (ή τουλάχιστον στις «κρίσιμες» υπηρεσίες του Δημοσίου), θα είχαν λυθεί πολλές απορίες σαν κι αυτές που διαβάζουμε σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τα ποσά των εγγυήσεων που καταβλήθηκαν από τους τρεις υπαλλήλους του ΟΣΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ