Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΣυστηματικοί έλεγχοι στην αγορά από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενόψει του...

Συστηματικοί έλεγχοι στην αγορά από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενόψει του Πάσχα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκτεταμένοι είναι οι έλεγχοι στην αγορά από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενόψει του Πάσχα. Οι έλεγχοι έχουν σκοπό να προστατέψουν την Δημόσια υγεία και τον καταναλωτή από πρακτικές παραπλάνησης. Κι εκτείνονται σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή ζώντων ζώων. Στους εμπόρους ζώντων ζώων και κρέατος και στην λιανική πώληση.


Υπάρχει καθημερινή παρουσία της Δ/ντριας Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, Χαρίκλειας Οικονόμου. Του προϊσταμένου του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Κωνσταντίνου Μήλιου και κτηνιάτρων σε όλα τα σφαγεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος που θα καταναλωθεί.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν έως και την παραμονή του Πάσχα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, με αφορμή τους ελέγχους επεσήμανε τα εξής: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται καθημερινά σε διάφορα σημεία και πραγματοποιούν ελέγχους σε σφαγεία και σε επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης. Γιατί η διασφάλιση της προστασίας του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας αποτελεί όχι μόνο καθήκον αλλά και υποχρέωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ