Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΞενοφών –Ηλειακός Λεχαινών 1-0: Πρωταθλητής Ηλείας ο Ξενοφών

Ξενοφών –Ηλειακός Λεχαινών 1-0: Πρωταθλητής Ηλείας ο Ξενοφών

Α’  PLAYSPORTS/Πλέι οφ ανόδου

Μεγάλη και δίκαιη επιτυχία για το σύλλογο των Κρεστένων

Πάνω από 800 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς

Του Πάνου Ηλιόπουλου

panosproti@gmail.com

Μεγάλες στιγμές ζει από ο Ξενοφών Κρεστένων καθώς στον τρίτο και τελευταίο παιχνίδι  για τα πλέι –οφ κέρδισε  τον Ηλειακό Λεχαινών με σκορ   1-0 και κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ηλείας για τρίτη φορά στην ιστορία του. Μια επιτυχία σπουδαία και δίκαιη για τον Ξενοφώντα που από την αρχή της χρονιάς παρουσίασε μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα, κατακτώντας την πρώτη θέση και στη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Όσον αφορά τους «γαλάζιους» των Λεχαινών που ήθελαν μόνο νίκη, παρουσίασαν ένα μέτριο πρόσωπο  σε μια τόσο κρίσιμη συνάντηση.

Χτύπημα με Πάρη

Πάνω από 800 άτομα έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο Κρεστένων σε μια αναμέτρηση που κύλησε σε αθλητικά πλαίσια, με τον Ξενοφώντα να παίρνει προβάδισμα στο  16’ με κεφαλιά του  Πάρη Κωνσταντόπουλου 1-0 ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κόρνερ του Μπακατσέλου, ενώ  νωρίτερα και ειδικότερα στο 8’ ο σύλλογος των Κρεστένων διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι  υποστηρίζοντας πως σε γύρισμα του Κωνσταντόπουλου η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού του Ηλειακού μέσα στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι που ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν πιο δυνατοί  στο 19’ απείλησαν άμεσα και για δεύτερο τέρμα αλλά η κεφαλιά του Τσίγκρηλα από καλή θέση πέρασε άουτ, με τους «γαλάζιους» στο  26’ να έχουν καλό φάουλ με τον Θ. Αντωνόπουλο που πέρασε άουτ. Όσον αφορά το δεύτερο μέρος ο αγώνας συνέχισε στο ίδιο τέμπο με τον Ξενοφώντα να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο χώρο του κέντρου καθώς βολεύονταν και με ισοπαλία, με τον Ηλειακό στο  70’ να χάνει σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά το σουτ του Πυρρή από καλή θέση έδιωξε ο Κουτρουμπής, ενώ στο  75’ ο Σκοζάι είχε σουτ που  μπλόκαρε ο Α. Αντωνόπουλος.  Δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο Τσακοπιάκος Κ. σούταρε αλλά ο Κουτρουμπής έδιωξε.

Έξαλλα πανηγύρια στο φινάλε

Το σφύριγμα της  λήξης έδωσε το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια από πλευράς Ξενοφώντα, καθώς  διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι πανηγύρισαν δικαιολογημένα την κατάκτηση του  πρωταθλήματος. Τα πανηγύρια συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια για τους «κόκκινους» που δίκαια έκοψαν πρώτοι το νήμα και πλέον έχουν μπροστά τους τα άλλα πλέι –οφ με τους πρωταθλητές άλλων ΕΠΣ στην τελική  μάχη για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Ξενοφών: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Κρίκος (82‘ Δρακόπουλος), Κολόκας, Αναμουρλίδης, Αστερόπουλος (71‘ Διονυσόπουλος), Διαμαντόπουλος, Σκοζάι, Κωνσταντόπουλος, Τσίγκρηλας (90‘ Γκότσης), Μπακατσέλος

Ηλειακός: Α. Αντωνόπουλος, Παρασκευόπουλος, Κόστα, Πυρρής, Τσίμπιτσης, Τσακοπιάκος, Δούλος, Καλογερόπουλος, Τσαντίλης (81′ Μάης), Θ. Αντωνόπουλος (46′ λ.τρ. Μουσερής), Λαμπρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ