Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 22 Απριλίου

Κατά ριπάς 22 Απριλίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 24 Απριλίου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πρωτοδικείου. Δίπλα στους εργαζόμενους θα βρίσκεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας, όπως φυσικά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας. Το νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής, 19 Απριλίου και αύριο  εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τον… γοήτευσε ο Κασσελάκης

Παλιός υπουργός της Ν.Δ. ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επικοινωνία που «διέπρεψε» (ο καθένας έχει τη γνώμη του επ’ αυτού) κατά την πρώτη περίοδο του Κώστα Καραμανλή του Β, έχει υπεργοητευθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη, πιστεύει στο «άστρο» του και μάλιστα έχει προθυμοποιηθεί να προσφέρει τις επικοινωνιακές συμβουλές του.

Τα reports του «Αμερικανού φίλου»

Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί κάτι σαν τη «Βίβλο» τις συστάσεις του Αμερικανού political strategist, Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ. Τα τελευταία, λοιπόν, reports του «Αμερικανού φίλου» ενόψει ευρωεκλογών λένε τα εξής: Πρώτο, ότι ο «εκ δεξιών» κίνδυνος είναι υπερτιμημένος. Δεύτερο, η αντιμετώπιση με προσωπικές επιθέσεις του Κασσελάκη, όχι μονο είναι εσφαλμένη, αλλά του δίνει και «αέρα στα πανιά του». Τρίτο, να μην υποτιμούν τον Ανδρουλάκη, γιατί θα πάει καλύτερα απ’ ό,τι φαίνεται αυτή τη στιγμή. Και τέταρτο, η Ν.Δ. βρίσκεται στο 32-33% και μπορεί είτε να αγγίξει το 35% είτε, όμως, και να πέσει στο 30%. Οι διακυμάνσεις θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές κινήσεις τις επόμενες 50 ημέρες που απομένουν μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Βασίζονται στο φιλότιμο

Την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξήρε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο”, τονίζοντας ότι “δεν νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δε γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία”. Το ζήτημα βέβαια είναι ότι δεν είναι μόνο το Νοσοκομείο της Σύρου που στηρίζεται στο φιλότιμο, αλλά τα περισσότερα περιφερειακά Νοσοκομεία της χώρας όπως άλλωστε και το ΓΝ Ηλείας.

Το 2023 ήταν το θερμότερο έτος

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα «ρεκόρ» υψηλών θερμοκρασιών ανά την υφήλιο, με το καλοκαίρι να φαίνεται πως ήρθε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, μετά τις άνευ προηγουμένου θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το περασμένο έτος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν είναι οι υψηλότερες από το 1850 από όταν και υπάρχουν στοιχεία και μετρήσεις, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus. Με το θερμόμετρο από τον Ιούνιο και μετά να καταγράφει ιδιαίτερα υψηλά «ρεκόρ», το 2023 κατέστη τελικά η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί – ξεπερνώντας με μεγάλη διαφορά το 2016, την προηγούμενη θερμότερη χρονιά.

Γυναίκα χαστούκισε γυναίκα βουλευτή

Θύμα επίθεσης φέρεται να έπεσε χθες η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη, στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα πλησίασε την βουλευτή Αγγελική Δεληκάρη, την έβρισε και τη χαστούκισε. Το επεισόδιο ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία στη Θεία Λειτουργία της κα Δεληκάρη. Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τελικά χαστούκισε την βουλευτή.

Προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος καλεί τις γυναίκες να μην εργάζονται και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, προκειμένου να σταματήσει η εγκληματικότητα των ανηλίκων. Στο κήρυγμά του μετά την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη το βράδυ της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Παύλος υποστήριξε ότι «αν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο σπίτι τους και να μαζέψει -σαν την κλώσσα- τα παιδιά κάτω από τις φτερούγες της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά, να εγκληματούν το ένα στο άλλο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ