Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔιονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Πρωτοβουλίες για την οδική διασύνδεση των ορεινών κοινοτήτων και την...

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Πρωτοβουλίες για την οδική διασύνδεση των ορεινών κοινοτήτων και την αξιοποίηση θρησκευτικών και πολιτικών μνημείων

Θέματα οδικής διασύνδεσης και αποκατάστασης της βατότητας και της ασφαλούς διέλευσης, η αντιμετώπιση των οποίων θα συμβάλει και στην αξιοποίησης των πολιτιστικών και θρησκευτικών θησαυρών σε όλες τις ορεινές κοινότητες της Ηλείας,αναδείχθηκαν από την υπ. Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με αφορμή επισκέψεις της στις κοινότητες Σμέρνας, Αλιφείρας και Κράνας.

Ήδη η κα. Αυγερινοπούλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα βελτίωσης της βατότητας στον δρόμο προς τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Σμέρνα, επικοινώνησε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύσημέσα, επί παραδείγματι, από μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Ζαχάρως. Ένα έργο ιδιαίτερο σημαντικό καθώς η Παναγία η Σμερνιώτισσα, που είναι σφηνωμένη μέσα στα βράχια σε ύψος 650 μ., στην κορυφογραμμή του βουνού Λαπίθας, εκεί που λένε πολλοί πως βρίσκεται το “μπαλκόνι του Θεού” αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό σημείο αναφοράς και δεκάδες πιστοί φτάνουν εκεί με αφιερώματα και τάματα. Ανάλογη είναι και η μέριμνά της για την βελτίωση της πρόσβασης στο ιερό της Αθηνάς και το ιερό του Ασκληπιού στην Αλιφείρα.

Παράλληλα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των καθιζήσεων στον επαρχιακό δρόμο Κρεστένων-Βρίνας-Σμέρνας-Αρτέμιδας, έναν δρόμο που εξυπηρετεί την διασύνδεση των ορεινών κοινοτήτων. Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών τόνισαν την ανάγκη αποκατάστασης αυτής της οδικής σύνδεσης, έργο για το οποίο η υπ. Βουλευτής προχώρησε σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθεί η εκτέλεση των εργασιών, που θα διευκολύνουν τις ασφαλείς μετακινήσεις τους.

Η κα. Αυγερινοπούλου είδε από κοντά και τα προβλήματα που υπάρχουν στον δρόμο προς την Κράνα, μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου, που είναι δύσβατος λόγω κατολισθήσεων ενώ απαραίτητη είναι και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο ρεύμα προς τον γκρεμό.

Μιλώντας με τους κατοίκους των χωριών, η Δρ. Αυγερινοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των ορεινών περιοχών και την στήριξή τους. Όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία, και ως Κυβέρνηση από το 2019 αλλά και για την νέα τετραετία, έχει συντάξει αναπτυξιακό σχέδιο με όραμα, ώστε να αποτραπεί η δημογραφική γήρανση, με πολιτικές στοχευμένης στήριξης, μέσα από κονδύλια του Ταμείου Ανασυγκρότησης, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τα προγράμματα της ΚΑΠ, το «Αντώνης Τρίτσης»  και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία σε συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων, μπορούν να αξιοποιηθούν για τις παραπάνω περιοχές.

Από την επίσκεψη της κας. Αυγερινοπούλου στην Σμέρνα και την συνάντηση που ακολούθησε στο γραφείο της, με τον Πρόεδρο της Τ.Κ Σμέρνας, κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλο

Στην συνάντηση της κας. Αυγερινοπούλου στην Βρίνα με τον Πρόεδρο της Τ.Κ κ. Βασίλη Κοπανιτσάνο και κατοίκους, τονίστηκε η ανάγκη αποκατάστασης των καθιζήσεων στον επαρχιακό δρόμο Κρεστένων-Βρίνας-Σμέρνας-Αρτέμιδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ